Ελάτε στην παρέα μας

Εργασία

ΟΑΕΔ: Νέα παράταση των συμβάσεων για την κοινωφελή εργασία στην υγεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Εσωτερικών δημοσιεύθηκε και δίνεται νέα παράταση 12 μήνες στο πρόγραμμα και στις συμβάσεις των ωφελουμένων.

Έτσι μετά τη δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ, οι συμβάσεις των ωφελουμένων που λήγουν θα παραταθούν για έναν ακόμη χρόνο.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα αφορά σε 4.000 απασχολούμενους σε θέσεις επιστημονικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, καθώς και σε άλλες νευραλγικές ειδικότητες του δημόσιου συστήματος υγείας.

Οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων αντιστοιχούν για την κατηγορία Π.Ε. στα 1.087 ευρώ, για την κατηγορία Τ.Ε. στα 1.032 ευρώ, για την κατηγορία ∆.Ε. στα 853 ευρώ και για την κατηγορία Υ.Ε. στα 775,00 ευρώ, προσαυξανόμενες με τα προβλεπόμενα ανά ειδικότητα επιδόματα (επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, εφημεριών κλπ.).

Σε ότι αφορά τις θέσεις, οι 3.000 από τις 4.000 αντιστοιχούν σε νοσηλευτικό προσωπικό για Γενικά Νοσοκομεία, Γενικά Νοσοκομεία-ΚΥ, Πανεπιστημιακά Γενικά Νοσοκομεία, Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών, τις Κεντρικές τους Υπηρεσίες, το ΠΕΔΥ και για Κέντρα Υγείας και 700 θέσεις σε διάφορες ειδικότητες. Άλλες 300 θέσεις αφορούν οργανισμούς, εποπτευόμενους από το υπουργείο Υγείας, όπως ο ΕΟΦ, το ΕΚΑΒ, το ΕΚΕΑ, το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ