Ελάτε στην παρέα μας

Εργασία

Ξεκίνησαν οι «Ημέρες Καριέρας στον Τουρισμό», με τη συμμετοχή 120 εταιρειών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησαν οι «Ημέρες Καριέρας στον Τουρισμό», που διοργανώνει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) αυτό το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαρτίου 2023 στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo (Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι), από τις 10:00 έως τις 18:00.

Εγκαινιάζοντας έναν νέο κύκλο εκδηλώσεων που έχουν ως στόχο τη γρήγορη κάλυψη μεγάλων αναγκών για προσωπικό σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας, η εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρες Καριέρας στον Τουρισμό» παρέχει τη δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία και ενδιαφέρονται να βρουν δουλειά στους κλάδους του τουρισμού και της φιλοξενίας να έρθουν σε απευθείας επαφή και να συνομιλήσουν, χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού, με τους εκπροσώπους αντίστοιχων επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν 120 εταιρίες, με περισσότερες από 7.000 θέσεις εργασίας σε ξενοδοχειακές μονάδες, ταξιδιωτικά και ναυτιλιακά γραφεία, επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, εστίασης, εξυπηρέτησης αεροδρομίων κ.ά..

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, διοργανώνονται, επίσης, workshops, στα οποία εξειδικευμένοι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα παρέχουν συμβουλευτική για τη δημιουργία αποτελεσματικού βιογραφικού, την προετοιμασία επαγγελματικής συνέντευξης και τα μέσα επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης. Η συμμετοχή στα workshops είναι ελεύθερη, με μόνη προϋπόθεση την επιτόπου εγγραφή, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το Σάββατο διοργανώνεται, επίσης, παρουσίαση, με θέμα «Ευκαιρίες Σταδιοδρομίας στον Τουρισμό», με τη συμμετοχή στελεχών ανθρώπινου δυναμικού (HR) και εκπροσώπων μεγάλων επιχειρήσεων, μετά το πέρας της οποίας θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Ακόμη, καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) θα παρέχουν συμβουλές σχετικά με το βιογραφικό σημείωμα και πληροφορίες για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, όπως και για τις δράσεις και τα προγράμματα της ΔΥΠΑ.

Κ. Χατζηδάκης: Η καταπολέμηση της ανεργίας για εμάς δεν είναι θεωρία, είναι καθημερινή προσπάθεια

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας στον Τουρισμό», ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε: «Για εμάς, η καταπολέμηση της ανεργίας δεν είναι θεωρία, είναι καθημερινή προσπάθεια».

Όπως είπε, αυτό αποδεικνύεται και από τα επίσημα στοιχεία, καθώς η ανεργία από 17,5% που ήταν το 2019, μειώθηκε σήμερα στο 10,8%.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχεδιάζει συνεχώς δράσεις. Μία από αυτές τις δράσεις είναι οι «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ. Μέχρι στιγμής, όπως σημείωσε, έχουν πραγματοποιηθεί 17, ενώ, σήμερα, διοργανώνεται μία θεματική «Ημέρα Καριέρας» για τον τουρισμό, η οποία θα έχει διήμερη διάρκεια και στην οποία συμμετέχουν 120 επιχειρήσεις, με περισσότερες από 7.000 θέσεις εργασίας.

Β. Κικίλιας: Για το 2022, ο τουρισμός συνεισέφερε το μεγαλύτερο τμήμα του ΑΕΠ

Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, υπογράμμισε ότι, για το 2022, σε μία χρονιά πολύ δύσκολη και πολλαπλών κρίσεων, ο τουρισμός, η βαριά βιομηχανία της χώρας, συνεισέφερε το μεγαλύτερο τμήμα του ΑΕΠ και προσέφερε ποιοτικές θέσεις εργασίας και εισόδημα σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της οικονομίας: «στον πρωτογενή τομέα, στον εμπορικό κόσμο, στον ξενοδοχειακό κλάδο, στην κατασκευή και στο real estate».

Αναφερόμενος στις «Ημέρες Καριέρας στον Τουρισμό» της ΔΥΠΑ, ο κ. Κικίλιας σχολίασε ότι είναι μία σημαντική ευκαιρία οι επιχειρήσεις να βρουν το κατάλληλο προσωπικό για τις θέσεις εργασίας που δημιουργούν.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας συμπλήρωσε: «Δεν μπορούμε να σκεφτούμε τίποτα καλύτερο και πιο σημαντικό από το να επιβραβεύουμε τους πρεσβευτές του κλάδου αυτού που είναι οι εργαζόμενοι. Για μία ακόμη φορά, θα ζητήσω από τους εργοδότες ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, για να μπορούμε να έχουμε παραπάνω εργαζόμενους ευχαριστημένους και αυτοί να είναι οι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό, γιατί οι τουρίστες είναι αυτοί οι οποίοι επιστρέφουν στις χώρες τους και διαφημίζουν την Ελλάδα, το προϊόν μας, τις ομορφιές της, τον πρωτογενή τομέα και τα προϊόντα της ελληνικής γης. Για τον λόγο αυτό, μας επισκέπτονται ξανά και ξανά και το brand Ελλάδα είναι ένα από τα κορυφαία στον κόσμο».

Σπ. Πρωτοψάλτης: Επενδύουμε σε εκδηλώσεις που φέρνουν κοντά τις επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό και τους πολίτες που αναζητούν εργασία

Ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε ότι, μετά τις επιτυχημένες «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ, που έχουν πραγματοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα έως σήμερα, αυτό το Σαββατοκύριακο, η ΔΥΠΑ διοργανώνει, για πρώτη φορά, τις «Ημέρες Καριέρας στον Τουρισμό». Όπως είπε, είναι η πρώτη εκδήλωση η οποία δίνει έμφαση σε έναν τομέα της οικονομίας.

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, στόχος είναι να ενισχυθεί η σύζευξη προσφοράς και ζήτησης, μέσω του διαμεσολαβητικού ρόλου της ΔΥΠΑ στην αγορά εργασίας και να συνεισφέρει, με τον τρόπο αυτό, στην άμβλυνση του προβλήματος έλλειψης προσωπικού που παρουσιάζεται και εφέτος σε αυτόν τον τομέα.

«Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης, θα αναδείξουμε και άλλες δράσεις της ΔΥΠΑ, όπως είναι οι επτά Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας της ΔΥΠΑ στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο» προσέθεσε ο κ. Πρωτοψάλτης και επεσήμανε ότι η ΔΥΠΑ επενδύει «στην εκπαίδευση, στην κατάρτιση και σε εκδηλώσεις που φέρνουν κοντά τις επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό και τους συμπολίτες μας που αναζητούν εργασία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ