Ελάτε στην παρέα μας

Εργασία

Επί τάπητος τα προβλήματα των εργοθεραπευτών

Δημοσιεύθηκε

στις


Λύσεις στα σημαντικά ζητήματα που έθεσε ο Σύλλογος Ελλήνων Εργοθεραπευτών (ΣΕΕ), σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των επαγγελματιών του κλάδου, δεσμεύθηκε να δώσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, στη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές, πριν από λίγες ημέρες, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Τρία τα βασικά προβλήματα που συζητήθηκαν στην εν λόγω συνάντηση:
    Η κοστολόγηση της εργοθεραπευτικής συνεδρίας.
    Η μετατροπή του Συλλόγου σε ΝΠΔΔ.
    Η ένταξη των εργοθεραπευτών στα ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Για όλα αυτά, ο Σύλλογος κατέθεσε τις προτάσεις του, όπως συνδυάστηκαν και με την επιστολή 72 εργοθεραπευτών από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, η οποία αναγνώστηκε πριν από την ομιλία του υπουργού, επιστολή η οποία, μέσα στα άλλα, εξέφραζε και την στήριξη προς τον ΣΕΕ.
Ο κ. Γρηγοράκος άκουσε τις απόψεις των εργοθεραπευτών, δέχτηκε τις ερωτήσεις τους,  και συζήτησε μαζί τους τις πιθανές λύσεις.
Για το αίτημα περί μετατροπής του Συλλόγου σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, ο αναπληρωτής υπουργός εμφανίστηκε θετικός, δεσμεύθηκε μάλιστα να προχωρήσει η δημιουργία του ΝΠΔΔ στο άμεσο χρονικό διάστημα.
Για τα υπόλοιπα ζητήματα που τέθηκαν, υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, για μια γρήγορη επίλυση.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης  ο δήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό,  καθώς και ο αντιδήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπαρμπούνης.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ