Ελάτε στην παρέα μας

Εργασία

Ειδική Αγωγή: Τι απαντά ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ για την πορεία των Πινάκων και τις προσλήψεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με ανάρτηση του Προέδρου του ΑΣΕΠ η διαδικασία επεξεργασίας των δικαιολογητικών γίνεται ήδη από τις περιφερειακές διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας και η εμπλοκή του ΑΣΕΠ αναμένεται να ξαναρχίσει περί τα τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου.

Μεγάλη είναι η αγωνία των δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής που υπέβαλλαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα αιτήσεις στο ΑΣΕΠ για να συμπεριληφθούν στους νέους πίνακες Ειδικής Αγωγής από τους οποίους θα γίνουν φέτος οι προσλήψεις των αναπληρωτών.

Εν τω μεταξύ ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής στο ΑΣΕΠ, για την κατάρτιση νέων πινάκων κατάταξης, βάσει των οποίων θα προκύψουν θοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στα σχολεία όλης της χώρα την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο των πέντε προκηρύξεων του ΑΣΕΠ υποβλήθηκαν συνολικά 80.160 αιτήσεις.

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊώάννου, με μία ανάρτηση στα social media, σχολίασε το γεγονός ότι για την έγκαιρη έκδοση των αποτελεσμάτων αυτή τη στιγμή το έργο γίνεται από τις περιφερειακές διευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας και πως η εμπλοκή του ΑΣΕΠ αναμένεται να ξαναρχίσει περί τα τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παπαϊωάννου έγραψε:

«Επειδή γίνομαι δέκτης της αγωνίας πολλών υποψηφίων για την Ειδική Εκπαίδευση (80.000 αιτήσεις έναντι μόλις 45.000 πριν δύο χρόνια) για έγκαιρη έκδοση των αποτελεσμάτων θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι, σε αυτή τη φάση, το έργο γίνεται (όπως προβλέπεται) από τις περιφερειακές διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας. Η εμπλοκή του ΑΣΕΠ αναμένεται να ξαναρχίσει περί τα τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου. Και φυσικά, οι εργαζόμενοι τόσο στο Παιδείας όσο και στο ΑΣΕΠ έχουν επίγνωση της ανάγκης για ταχύτητα η οποία πρέπει να συνδυασθεί με ορθότητα των αποτελεσμάτων».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ