Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Ανακοίνωση της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα»: Στήριξη στον αγώνα των εργαζόμενων λόγω COVID-19

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση για τους συμβασιούχους του δήμου Αθηναίων εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα», στην οποία καλεί σε συμμετοχή στα συλαλλητήρια της 13ης Δεκεμβρίου, δηλώνοντας τη στήριξή της στους εργαζόμενους που δουλεύουν κάτω από τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, ενώ ασκεί σφοδρή κριτική στην δημαρχία Μπακογιάννη για την αντιμετώπιση των εποχικών και τις συμβάσεις.

«Στις 31/12/2021 η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει πάνω από 2.500 απολύσεις συμβασιούχων εργαζόμενων, που προσλήφθηκαν ειδικά «για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας» στους δήμους όλης της χώρας. Στον δήμο Αθήνας βρίσκονται εδώ και 19 μήνες 400 εργαζόμενοι, για να καλύψουν τα κενά που υπήρχαν σε καίριες θέσεις για την αντιμετώπιση του COVID-19. Αυτοί οι εργαζόμενοι καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της, κάλυψαν χρόνια κενά, χωρίς ειδικές άδειες και τηλεργασία παντού, καλύπτοντας όλες τις υπηρεσίες, τόσο για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των κατοίκων όσο και για την ασφάλεια των εργαζόμενων-συναδέλφων», αναφέρει η ανακοίνωση.

 «Να συνεχίσουν να εργάζονται στις υπηρεσίες του δήμου»

«Οι διαχρονικές ελλείψεις σε προσωπικό, αποδεικνύουν καθημερινά την ανάγκη παραμονής τους στη δουλειά, στο σύνολο των υπηρεσιών του δήμου. Κάτι που σήμερα με την έξαρση της πανδημίας γίνεται όλο και πιο προφανές. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παίζει με την υγεία μας», συνεχίζει η ανακοίνωση, ενώ επισημαίνει πως, «Στο σύνολο των δήμων ανεξαιρέτως υπηρετούν κατά χιλιάδες εργαζόμενοι λόγω COVID-19 σε όλες τις υπηρεσίες, είτε με συμβάσεις έργου, είτε «εθελοντές».  Οι δήμαρχοι, όπως και ο Μπακογιάννης δεν ψελλίζουν λέξη για τη μετατροπή των συμβασεων σε αορίστου χρόνου. Ο δήμος Αθήνας είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα με τις μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις σε καίριες υπηρεσίες. Δεν αποσκοπούν ούτε στη διαφημιζόμενη ανακούφιση τους, ούτε σε κάποια προσωρινή λύση στα οξυμένα προβλήματα των υπηρεσιών. Είναι η αντικατάσταση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με την ελαστική, ανακυκλωμένη και φθηνότερη «απασχόληση».

Απαιτούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες. Καμία απόλυση
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις
  • Εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας
  • Καταβολή επιδομάτων-οικογενειακών, τριετιών, σπουδών
  • Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας σε όσους/ες εργάζονται σε τέτοιες θέσεις.
  • Τήρηση όλων των κανονισμών υγιεινής-ασφάλειας

Παράλληλα η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή δηλώνει τη στήριξή της και τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου 2021 και καλεί όλους τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν για τα δικαίωματά τους.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ