Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Αθήνα: Απαγόρευση κυκλοφορίας των delivery και την Παρασκευή – Δεν ισχύει για όλους

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με την απόφαση τα delivery και τα κούριερ δεν θα δουλέψουν ούτε και σήμερα με δίκυκλα οχήματα λόγω της κακοκαιρίας και της ολισθηρότητας των δρόμων.

Σύμφωνα με την 14939/2022 απόφαση κηρύσσεται σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων την Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022, ως ακολούθως:

1. Στις Περιφέρειες Αττικής και Κρήτης αναστέλλεται η λειτουργία: α) των ιδιωτικών βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, στις περιοχές στις οποίες, με απόφαση του οικείου Δημάρχου, αναστέλλεται η λειτουργία και των δημοτικών βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, β) των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, γ) των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία και δ) των Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας.

2. Στην Περιφέρεια Αττικής αναστέλλεται η παροχή των υπηρεσιών διανομής τροφίμων σε καταναλωτές και ταχυδρομικών υπηρεσιών (courier) με δίκυκλα οχήματα.

3. Καταργείται κατά τον χρόνο εφαρμογής της παρούσας η υπ’ αρ. 14934/26.1.2022 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας «Κήρυξη Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας περιοχών της Επικράτειας την 27η και την 28η Ιανουαρίου 2022» (Β’ 201).

Σύμφωνα με την απόφαση λοιπόν μπορεί να αναστέλλεται η λειτουργία κούριερ και ντελίβερι με μηχανάκια ωστόσο, συνοικιακά μαγαζιά συνεχίζουν κανονικά να παραδίδουν την ώρα που μεγάλες αλυσίδες διανομής έχουν βάλει «λουκέτο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ