Ελάτε στην παρέα μας

Εργασία

Αίτημα επανασύστασης του Ο.Π.Α.Δ.

Δημοσιεύθηκε

στις


Με την επισήμανση, πως ο Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. δεν επιβάρυνε ποτέ τον Κρατικό Προϋπολογισμό, η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., με επιστολή της προς τον αν. Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Δημήτρη Στρατούλη, ζητά την επανασύσταση του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (Ο.Π.Α.Δ.).
Η Ομοσπονδία στην επιστολή της επισημαίνει, την κατακόρυφη αύξηση της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του Δημοσίου και των Δήμων, εν ενεργεία και συνταξιούχων, μετά την κατάργηση του Οργανισμού, καθώς και την απώλεια ακόμη και στοιχείων των ασφαλισμένων, κατά τη μετάπτωση του Μητρώου στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Ι.Κ.Α.
Τέλος, στην ίδια επιστολή, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τονίζει πως «ο ανύπαρκτος έλεγχος των εσόδων του Ο.Π.Α.Δ., σε συνδυασμό με την απώλεια των στοιχείων των ασφαλισμένων, και με το δεδομένο ότι ο χώρος του Δημοσίου και των Δήμων αποτελεί τον μεγαλύτερο χρηματοδότη του συστήματος παροχής υπηρεσιών υγείας – αποδίδοντας περίπου 1 δις € στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ σε ετήσια βάση – δημιουργούν τον κίνδυνο να αναπτυχθούν παθογένειες και να απειληθεί η ομαλή χρηματοδότηση του συστήματος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ