Ελάτε στην παρέα μας

Αφιερώματα

Θεόφιλος: 16 χρόνια στο πλευρό της πολύτεκνης οικογένειας – Στον Χ-τύπο ο εκπρόσωπος, Π. Αθανασόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Με το πέρασμα των χρόνων και με τα ποσοστά της υπογεννητικότητας να φτάνουν στα ύψη, φαίνεται να κορυφώνεται και η ανάγκη για προστασία και στήριξη του θεσμού της οικογένειας, και ιδίως της πολύτεκνης.

Το σκοπό αυτό εξυπηρετεί ανελλιπώς εδώ και 16 χρόνια ο φιλανθρωπικός Οργανισμός «Θεόφιλος». Συμπεριλαμβάνοντας στον τίτλο του τη φράση “Στήριξη στην Πολύτεκνη & Τρίτεκνη οικογένεια”, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι την υποστηρίζει επάξια, όντας πλέον ένας από τους πιο αξιοσημείωτους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς της χώρας.

Ιστορία και δράσεις

Ο Φιλανθρωπικό Οργανισμό “Θεόφιλος” για την στήριξη των άπορων πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών σε όλη την Ελλάδα ιδρύθηκε το 2004 από την Μαρία και τον Γιάννη Ναυπλιώτη.

Οι δράσεις που συνθέτουν το έργο του ποικίλλουν. Όπως αναφέρει και ο εκπρόσωπος του Οργανισμού κ. Παύλος Αθανασόπουλος, μιλώντας αποκλειστικά στον Χ-τύπο.: “Δράσεις έχουμε κάθε μήνα, βοηθάμε τους ωφελούμενους μας, τις οικογένειες με τρόφιμα και ο,τιδήποτε χρειάζονται και βοηθάμε γενικώς παντοπωλεία δήμων, ενορίες και ό,τι προκύψει.” Εκτός από τη διανομή τροφίμων, στο χώρο του Οργανισμού στεγάζεται φιλανθρωπικό παζάρι με είδη δια χειρός εθελοντών του Θεόφιλου και διάφορα άλλα είδη όπως ενδύματα, υποδήματα, παιχνίδια, βιβλία κλπ από δωρέες.

Επιπλέον, ο Θεόφιλος ενθαρρύνει την εθελοντική αιμοδοσία για τις ιατρικές ανάγκες των πολύτεκνων οικογενειών. Μπορεί όποιος επιθυμεί να δώσει αίμα σε οποιοδήποτε νοσοκομείο σε όλη την Ελλάδα, ενημερώνοντας το αρμόδιο ιατρικό τμήμα ότι το αίμα προορίζεται για την Τράπεζα Αίματος του Θεόφιλου, πού βρίσκεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών.

Εγκαταστάσεις

Τα γραφεία του “Θεόφιλου” βρίσκονται επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 77, στη Νέα Ιωνία και λειτουργούν Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 -15:00. Επιπλέον, όσον αφορά τον χώρο συγκέντρωσης & διανομής, έχει οριστεί η οδός Μάρκου Μπότσαρη 8, στο Γαλάτσι με λειτουργία κάθε Δευτέρα,Τρίτη & Παρασκευή: 9:00 -15:00.

Βραβεία

• Τιμής ένεκεν από την ένωση πολυτέκνων Σαντορίνης για τη στήριξη του Θεόφιλου στην πολύτεκνη οικογένεια του νησιού. (16/9/2008)

• Καφενείο των ιδεών: Τιμητικό Δίπλωμα και χρυσό μετάλλιο του μεγάλου Αλεξάνδρου στον φιλανθρωπικό οργανισμό Θεόφιλο για την κοινωνική προσφορά του που μέσα από τον τομέα τον οποίο άξια υπηρετεί (Σαλαμίνα 2/6/2008)

• Ένωση τριτέκνων νομού Πειραιώς και νήσων: Τιμητική πλακέτα στον φιλανθρωπικό οργανισμό Θεόφιλο για την έκδοση οδηγού πληροφοριών – παροχών στις τρίτεκνες οικογένειες (Κορυδαλλός 2/4/2008)

• Τιμητικό δίπλωμα από το Biologica στον φιλανθρωπικό οργανισμό Θεόφιλο για την συμμετοχή του στην πρώτη έκθεση βιολογικών προϊόντων 29/5/2008)

• Τιμητικός επαινος με μετάλλιο από το πολιτιστικό κέντρο πολύφωνο Ν. Κηφισιάς στον πρόεδρό του Θεόφιλου Γιάννη Ναυπλιώτη σαν ορατό δείγμα ηθικής επιβράβευσης και αναγνώρισης της προσφοράς του. (Κηφισιά 27/2/2006)

• Βράβευση του Θεόφιλου από τον πρόεδρο της δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για τη προσφορά του οργανισμού στην πολύτεκνη οικογένεια (29/6/2005)

Ο “Θεόφιλος” στην πανδημία

Για ένα “τεράστιο κύμα ζήτησης αποτόμα” την περιόδο έξαρσης του κορωνοϊού, κάνει λόγο ο κ. Αθανασόπουλος. Όπως είναι λογικό, η κατάσταση “απαιτούσε” τη συνδρομή του Θεόφιλου και εν τέλει την είχε. Ο κ. Αθανασόπουλος επισημαίνει: “Στην πανδημία εμείς δεν κλείσαμε καθόλου. Δεν κλείσαμε πρακτικά, δηλαδή βοηθάγαμε τις οικογένειες γιατί είχαν μεγαλύτερη ανάγκη, λόγω αναστολής γιατί στις πολύτεκνες οικογένειες δεν δούλευαν οι γονείς και είχαν ανάγκη από πολλά τρόφιμα. Δόξα τω Θεώ εμείς είχαμε προμήθειες και μεγάλες ποσότητες για βοήθεια. Και κατά τη διάρκεια της πανδημίας το έργο του Θεόφιλου ήταν σε μεγαλύτερη ένταση απ’ ότι τον υπόλοιπο χρόνο, προφανώς επειδή οι ανάγκες ήταν μεγαλύτερες.”

Στήριξε κι εσύ τον “Θεόφιλο”

Μεταξύ άλλων ο κ. Αθανασόπουλος επεσήμανε την έλλειψη σε εθελοντές, ιδιαίτερα το διάστημα εξάπλωσης του κορωνοϊού: “Η συμμετοχή εθελοντών δεν αυξήθηκε γιατί ο κόσμος φοβόταν να βγει, είχαμε αυτός που είχαμε διαρκώς. Σε αυτό το θέμα έχουμε μια έλλειψη σε εθελοντές είναι η αλήθεια σε σχέση με άλλους οργανισμούς. Αλλά είχαμε μεγάλη βοήθεια στα υπόλοιπα, δηλαδή σε δωρεές κλπ.”

Ωστόσο, τη δυνατότητα να στηρίξει τον “Θεόφιλο” μέσω τραπέζης έχει οποιοσδήποτε το επιθυμεί μέσω των παρακάτω τραπεζικών λογαριασμών:

• ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5067-021628-838

IBAN : GR6301720670005067021628838

BIC : PIRBGRAA

• ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 065/296010-95

IBAN : GR8301100650000006529601095

• ALPHABANK : 123002101245540

IBAN : GR4701401230123002101245540

BIC: CRBAGRAA

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ