Ελάτε στην παρέα μας

Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με… «Νοσταλγία»! – Ο αγαπημένος θερινός κινηματογράφος στο Ηράκλειο Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά από τρεις μήνες καραντίνας και αμέτρητες ώρες στις ψηφιακές πλατφόρμες προβολής σειρών και ταινιών, ήρθε επιτέλους η στιγμή να επιστρέψουμε στην αγαπημένη μας συνήθεια, τον κινηματογράφο.

Φυσικά, τόσο η εποχή και ο καιρός, όσο και τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό που απαιτούν την τήρηση των κατάλληλων αποστάσεων, δεν έχουν παρά να μας παραπέμψουν στα κλασικά και αγαπημένα θερινά σινεμά. Ανάμεσά τους, βρίσκεται και ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος του Ηρακλείου Αττικής, «Νοσταλγία», ένα σημείο ορόσημο για την πόλη, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τελευταία φορά μας “αποχαιρέτησε” τον Σεπτέμβρη του 2019 και μας “υποσχέθηκε” μία ακόμη αξέχαστη κινηματογραφική σεζόν το 2020, η οποία αναμένεται όντως να είναι διαφορετική από κάθε προηγούμενη δεδομένης της κατάστασης που έχει δημιουργήσει η πανδημία, με αποστάσεις και τακτικούς καθαρισμούς.

Δυο λόγια για τη «Νοσταλγία»

Ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος «Νοσταλγία» άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1986 και λειτουργεί ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι, στη συμβολή των οδών Κέας & Τερψιχόρης, ενώ την ευθύνη για τη λειτουργία του έχει η ΚΕΑΕΔΗΑ Α.Ε. ΟΤΑ.

Προβάλλει προσεκτικά επιλεγμένες ταινίες και συγκεντρώνει τις καλύτερες κριτικές για τις επιλογές των ταινιών που ισορροπούν ανάμεσα στον εμπορικό και τον ποιοτικό κινηματογράφο, δίνοντας ποικιλία επιλογών στον θεατή ανάμεσα σε υψηλού επιπέδου παραγωγές. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από προβολές ταινιών ο «Νοσταλγία» έχει φιλοξενήσει παραστάσεις Καραγκιόζη και κουκλοθέατρο για μικρούς και μεγάλους.

Εγκαταστάσεις

Ο χώρος του κινηματογράφου διαθέτει 250 καθίσματα με τραπεζάκια και κυλικείο.

Επιπλέον, κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε ασύρματο δίκτυο σύνδεσης στο διαδίκτυο (WiFi), προκειμένου να μοιραστεί την εμπειρία του στο χώρο του κινηματογράφου με τους φίλους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόσβαση

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του κινηματογράφου που έχει ως αποτέλεσμα και την προσέλευση μεγάλου αριθμού επισκεπτών κάθε καλοκαίρι είναι το γεγονός ότι διαθέτει εύκολη πρόσβαση, καθώς βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και κοντά στο Σταθμό ΗΣΑΠ “Ν. Ηράκλειο”.

Το πρόγραμμα για το φετινό καλοκαίρι

Η “Νοσταλγία” έκανε “πρεμιέρα” με την ταινία “Παιχνίδια ζευγαριών”, ενώ θα μας κρατά συντροφιά κάθε ημέρα, όλο το καλοκαίρι με δύο καινούργιες ταινίες την εβδομάδα και μια παιδική.

Οι ταινίες θα είναι είτε πρώτης προβολής, είτε από τον κλασικό κινηματογράφο, και θα προβάλλονται σε δύο παραστάσεις, 21.00 και 23.00 (η παιδική ταινία θα προβάλλεται κάθε Παρασκευή στις 21.00).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ