Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Εκδήλωση στην Αγ. Παρασκευή “Κοινωνική και αλληλέγγυα Οικονομία”

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγ. Παρασκευής σας προσκαλεί στην εκδήλωση ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ :νέες μορφές συνεταιρισμού και επιχείρησης ΑΝΕΡΓΟΣ ‘Η ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ;

που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 και ώρα 19:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής (Δ/νση: Δερβενακίων και Σ. Καράγιωργα, Κοντόπευκο).
Στην εισήγηση/συζήτηση θα παρουσιασθούν οι δυνατότητες δημιουργίας κοινωνικών επιχειρήσεων καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξής τους.
Κεντρικός ομιλητής Πέτρος Λινάρδος Ρυλμόν Oικονομολόγος, επιστημονικός σύμβουλος στο Ινστιτούτο Εργασίας (ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ) και συγγραφέας.

Το Δίκτυό είναι πεπεισμένο ότι επιβάλλεται να γνωρίσουμε τον κόσμο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας .
Ένα είδος οικονομίας που επιδιώκει την αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο παράγει, καταναλώνει και εργάζεται ο άνθρωπος.
Που προσπαθεί να επαναφέρει στο προσκήνιο της ζωής την κοινωνική αλληλεγγύη, την οικονομική δημοκρατία, τη συνεργατικότητα, εκείνες δηλ, τις αρχές -αξίες που οικοδομούν μια ζωή ουσιαστικά ανθρώπινη, απαλλαγμένη από την ανελέητη κερδοφορία, τον άκρατο οικονομισμό.΄
Που εξοπλίζει τον άνθρωπο με εργαλεία ,για να υπερβεί την επώδυνη κρίση, με νέες μορφές παραγωγής και οργάνωσης.
Που εμπιστεύεται τις δυνατότητες του ανθρώπου, πολέμια του άγονου και επικίνδυνου εγωκεντρισμού.
Που προστατεύει το φυσικό περιβάλλον.
Εκτιμούμε ότι αυτή η γνώση θα μας επιτρέψει να επιλύσουμε τα οικονομικά προβλήματα, ατομικά και συλλογικά, δημιουργώντας όρους καλύτερης προσέγγισης της πραγματικότητας. Στην ομιλία μάλιστα θα παρουσιασθούν οι δυνατότητες δημιουργίας κοινωνικών επιχειρήσεων, καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξής τους. Μην ξεχνάμε :Η γνώση είναι δύναμη.

Εκτός απο την εισήγηση του βασικού ομιλητή,θάχουμε συμμετοχή στην συζήτηση από τον Δήμο μας ,αλλά και από φορείς και επιχειρήσεις τέτοιας μορφής.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης ,ευελπιστούμε ότι το ερώτημα του θέματός της <Άν(εν)εργος ή ενεργός πολίτης;> θα έχει απαντηθεί σαφέστατα.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ