Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Τίθεται σε διαβούλευση το Σχέδιο για τα Απορρίμματα

Δημοσιεύθηκε

στις


Στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης τίθεται το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων που σε διαδημοτικό επίπεδο στοχεύουν να υλοποιήσουν οι γειτονικοί δήμοι Ηρακλείου Αττικής, Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης και Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, με κατεύθυνση την έμφαση στην ανακύκλωση, τη διαλογή των σκουπιδιών στην πηγή και, εντέλει, στην εφαρμογή ενός πιο οικολογικού αλλά και οικονομικού μοντέλου διαχείρισης.
Το τελικό κείμενο του Σχεδίου διαμορφώθηκε στην τελευταία, σχετική συνάντηση εργασίας για την παρουσίαση, τη συζήτηση και τις παρατηρήσεις επί του διαδημοτικού Σχεδίου Διαχείρισης απορριμμάτων, στην οποία μετείχαν οι Δήμαρχοι από τους τέσσερις δήμους και ειδικότερα ο  Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Νίκος Μπάμπαλος, ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κ. Άρης Βασιλόπουλος και ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Προϋπόθεση, βέβαια, για την ουσιαστική και αποτελεσματική υλοποίηση του Σχεδίου είναι η θέσπιση από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος μια σειρά από θεσμικές και νομικές ρυθμίσεις, στο πλαίσιο του νέου Εθνικού Σχεδιασμού για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων, προκειμένου οι δήμοι να είναι πραγματικά σε θέση να διαχειρίζονται τα απορρίμματά τους με την μικρότερη επιβάρυνση  των πολιτών και τα καλύτερα αποτελέσματα για το περιβάλλον.
Στην κατεύθυνση αυτή, οι εκπρόσωποι των τεσσάρων δήμων συμφώνησαν να υποβάλουν ένα κοινό υπόμνημα με άμεσες ενέργειες για την υλοποίηση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Απορριμμάτων, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιβληθεί το επιπλέον τέλος διάθεσης, που προβλέπεται από το 2016, γιατί αυτό θα καταλήξει σε πρόσθετα δημοτικά τέλη που θα επιβαρύνουν τους πολίτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ