Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, 2026
13.2 C
Athens
Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, 2026

    Πυρκαγιά σε ρωσικό διυλιστήριο από πτώση drone – Υπό έλεγχο η φωτιά στο Αφίπσκι

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Πυρκαγιά ξέσπασε στο διυλιστήριο πετρελαίου Αφίπσκι στην περιφέρεια Κρασνοντάρ της νότιας Ρωσίας, μετά την πτώση συντριμμιών μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματίες.

    Οι αρχικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι τεχνικός εξοπλισμός της μονάδας υπέστη ζημιές, ωστόσο οι δεξαμενές καυσίμων δεν επλήγησαν, αποτρέποντας μεγαλύτερη έκρηξη ή επέκταση της πυρκαγιάς.


    Ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας

    Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν συνολικά 103 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) σε διάφορες περιοχές της χώρας.

    Από αυτά, 11 drones αναχαιτίστηκαν πάνω από την περιφέρεια Κρασνοντάρ — την περιοχή όπου βρίσκεται το διυλιστήριο.


    Το περιστατικό προστίθεται στη σειρά επιθέσεων με UAV που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες σε ενεργειακές υποδομές εντός της Ρωσίας, εντείνοντας την αντιπαράθεση στο πεδίο του πολέμου drones.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ