Κοινωνία
Κοινωνικές Δομές για την αντιμετώπιση της Φτώχειας
Την πρώτη εκδήλωση με θέμα: ‘’Κοινωνικές Δομές για την αντιμετώπιση της Φτώχειας‘’ πραγματοποίησαν ο Δήμος Γαλατσίου από κοινού με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Παρέμβασης, στο ισόγειο του Δημαρχείου.
Στην έναρξη της εκδήλωσης μίλησαν ο υπεύθυνος Δημοτικός Σύμβουλος για τον Τομέα Υγείας και την Κοινωνική Υπηρεσία, κ. Αθανάσιος Μπούρας και ο υπεύθυνος Δημοτικός Σύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κ. Κωνσταντίνος Ζώμπος επισημαίνοντας τη μεγάλη αξία των δομών στην εποχή που διανύουμε και την ουσιαστική στήριξη του Δημάρχου Γαλατσίου, κ. Κυριάκου Τσίρου στην ολοκλήρωση του προγράμματος.
Συγκεκριμένα το Πρόγραμμα, το οποίο εξασφάλισε το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων αποτελεί μια πρωτοβουλία-δράση που θα ενισχύσει τις ήδη υπάρχουσες δομές της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Το πρόγραμμα προβλέπει τη δημιουργία 3 νέων Δομών, ενώ θα ενισχυθούν σημαντικά και οι ήδη υπάρχουσες δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου.
Στοιχεία για τις δομές
Η εκδήλωση βασίστηκε στην αναλυτική παρουσίαση των κοινωνικών δομών από το επιστημονικό προσωπικό που τις στελεχώνει.
Ειδικότερα, για το Γραφείο Διαμεσολάβησης μίλησαν οι δύο ψυχολόγοι Νέλλυ Κουρκούλη και Μαριαντίνα Θεοδωροπούλου, τονίζοντας ότι οι ωφελούμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο τους για την έκδοση της κάρτας απόρου και την προώθησή του στις αντίστοιχες κοινωνικές δομές. Το Γραφείο Διαμεσολάβησης βρίσκεται στον 2ο όροφο του Δημαρχείου.
Για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο θα προσφέρει τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια, cd και άλλα χρηστικά αντικείμενα σε όσους διαθέτουν την κάρτα απόρου, μίλησαν η Ελένη Μαρσέλλου, ως υποστηρικτικό προσωπικό και η Παρασκευή Οικονόμου, κοινωνική λειτουργός. Το e-mail είναι [email protected] .
Για το Κοινωνικό Φαρμακείο, το οποίο θα παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, σε τουλάχιστον 100 άστεγους, απόρους και άνεργους κάθε μήνα, μίλησαν η κοινωνική λειτουργός Παναγιώτα Αγγελίδη και η φαρμακοποιός Μαρκέλλα Μυλωνά. Το e-mail είναι [email protected].
Για την παροχή Συσσιτίων, που θα εξασφαλίσει την τροφοδοσία γευμάτων σε τουλάχιστον 100 απόρους ημερησίως, μίλησαν ο κοινωνικός λειτουργός Ανδρέας Νικολέτος και ο Αλέξανδρος Βιτζηλαίος, ως διοικητικό προσωπικό. Το e-mail είναι [email protected] .
Τέλος για την Τράπεζα Χρόνου, η οποία είναι κάτι νέο για τον κόσμο και θα έχει την μορφή δικτύου όπου τα μέλη του θα μπορούν να ανταλλάσσουν προϊόντα και υπηρεσίες, μίλησαν η κοινωνική λειτουργός Κωνσταντίνα Χαμπίπη και η υπάλληλος Πληροφορικής Κυριακή Μπαρδή. Το e-mail είναι [email protected] .
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου4 εβδομάδες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα2 εβδομάδες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Ειδήσεις7 ημέρες ago
ΟΠΣΥΔ: Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις περιοχών από αναπληρωτές, ΕΕΠ και ΕΒΠ – Αναλυτικές οδηγίες
-
Κεντρικό Θέμα1 εβδομάδα ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές