Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

«Φιλάνθρωπος Ειρήνη»: Διαδικτυακή προβολή ντοκιμαντέρ από το Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού παρουσιάζει -με την ευκαιρία των Άγιων ημερών- μια ταινία με πανανθρώπινο και πάντα επίκαιρο θέμα.

Η «Φιλάνθρωπος Ειρήνη» βασίζεται ως προς το λόγο κυρίως σε αποσπάσματα αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων ενώ χρησιμοποιεί εικόνες από πολεμικές συγκρούσεις των τελευταίων 100 χρόνων με καταστροφικές συνέπειες για τη Γη και τον Άνθρωπο.

Τα αποσπάσματα διαβάζονται από κορυφαίες προσωπικότητες της εποχής μας, που αντιτάσσονται στην κουλτούρα του πολέμου και της καταστροφής, όπως: ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Νέλσον Μαντέλα,ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες,

οι καλλιτέχνες Φερνάντο Μποτέρο, Θόδωρος Αγγελόπουλος αλλά και ο Μίκης Θεοδωράκης (ο οποίος έδωσε τη μουσική του για την ταινία) και άλλοι.

Ο λόγος αυτός, στο στόμα αυτών των προσώπων, προσλαμβάνει μια άλλη δύναμη.

Γίνεται ο επίκαιρος, ο σημερινός λόγος, ενάντια στον πόλεμο.

Παρακολουθείστε την αποκλειστικά στο κανάλι του Δήμου στο YouTube  την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021 στις 19:00 (όπου και θα παραμείνει και για ένα 24ωρο).

Το ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και έχει διανεμηθεί στις Εθνικές Επιτροπές των 192 χωρών-μελών της UNESCO, σε πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες στο εξωτερικό, καθώς και σε 4.000 σχολεία στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ν. Αφρική, τον Καναδά και τις Η.Π.Α.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ