Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Νέα Ιωνία: Κάλαντα και ύμνοι από όλη την Ελλάδα σε μια μαγευτική βραδιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια μαγευτική βραδιά βυζαντινής μουσικής διοργανώθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Ιωνίας όπου έλαβε χώρα η μαγευτική συναυλία «Χριστός ἐν φάτνῃ ἀνακλίνεται» μια διοργάνωση του Δήμου Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με την Ένωση Ρουμελιωτών.

Μπροστά σε ένα μεγάλο ακροαματικό κοινό οι Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι και τα κάλαντα από περιοχές της Ελλάδας σε συνδυασμό με την εξαιρετική ακουστική του ναού και το κατανυκτικό κλίμα προσέφεραν σε όλους μας ένα μοναδικό οπτικο-ακουστικό υπερθέαμα.

 

“Ευχαριστούμε από καρδιάς τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος π. Γεώργιο Κατσαούνης για τη αβραμιαία φιλοξενία, καθώς επίσης για τη συμμετοχή τους το Εργαστήρι Βυζαντινής Μουσικής του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως, το Μουσικό Σχήμα «Βυζαντινό Μελώδημα», τον πρωτοψάλτη κ. Αθανάσιο Δασκαλοθανάση για τη διεύθυνση της χορωδίας, τον μονωδό κ. Γρηγόρης Κακούρη, τον κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλο για την παρουσίαση και προλόγησης των ύμνων, όπως επίσης του καλλιτέχνες είχε ο φιλόλογος κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος. Επίσης στο κανονάκι- βιόλα ήταν η Ελένη Φουρλάνου, στο Λαούτο- μαντολίνο ο Κωνσταντίνος Φουρλάνος, στον ταμπουρά ο Κώστας Αποστολίδης και στο τουμπερλέκι ο Ιωάννης Φουρλάνος.”, δηλώνει χαρακτηριστικά η Δήμαρχος της πόλης κα Δ. Θωμαΐδου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ