Περιφέρεια Αττικής
«ΕμβολιάΖΩμαι Γιατί ΝοιάΖΩμαι» – Η εκστρατεία ενημέρωσης της Περιφέρειας Αττικής
Φυλλάδια ενημέρωσης για τα ατομικά μέσα προστασίας και τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, διανεμήθηκαν σε γειτονιές της Αττικής από εθελοντές της Περιφέρειας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Το ένα φυλλάδιο έχει τίτλο ΕμβολιάΖΩμαι Γιατί ΝοιάΖΩμαι και μεταφέρει το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, που καλεί τους πολίτες να υιοθετήσουν και να προωθήσουν το μήνυμα για τον εμβολιασμό για τον Sars-Cοv-2.
Μάλιστα, επισημαίνει 5 λόγους, για τους οποίους οι πολίτες πρέπει να κάνουν το εμβόλιο:
1. Παγκοσμίως η πανδημία μέσα σε έναν χρόνο:
• έχει προκαλέσει σχεδόν 74.000.000 θετικά κρούσματα
• έχει οδηγήσει σε 1.663.474 θανάτους (μέχρι τώρα)
2. Στη χώρα µας η πανδημία σε λιγότερο από έναν χρόνο
• έχει προκαλέσει σχεδόν 130.485 θετικά κρούσματα
• έχει οδηγήσει σε 4.102 θανάτους (μέχρι τώρα)
3. Υπάρχουν λίγα θεραπευτικά φάρμακα
4. Δεν γνωρίζουμε, εάν όσοι ανέρρωσαν, έχουν ανοσία και για πόσο διάστημα
5. Διαθέτουμε ήδη ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια.
Τη συγγραφή και την επιμέλεια του κειμένου έκαναν οι κ.κ. Τάσος Χατζής, Μέλος ΔΣ του ΙΣΑ και Φώτης Πατσουράκος, Αντιπρόεδρος ΙΣΑ.
Το δεύτερο φυλλάδιο αναφέρεται στη σύνδεση του καπνίσματος με τις σοβαρές επιπλοκές της Covid-19 και καλεί τους πολίτες να διακόψουν το κάπνισμα.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής: «Στις αρχές του νέου έτους μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία καθώς η επιστήμη έχει το μεγαλύτερο όπλο ενάντια στον αόρατο εχθρό, τον εμβολιασμό. Η έναρξη σήμερα της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού για τον Sars-Cοv-2, ευελπιστούμε ότι σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της πανδημίας που απείλησε την ανθρωπότητα. Ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι για τους επόμενους μήνες θα παραμείνουν ιδιαίτερα σημαντικά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σχολαστικοί, στην αυστηρή τήρηση των μέτρων προφύλαξης, ειδικά για αυτό το διάστημα, της εορταστικής περιόδου. Όλοι μαζί αξιοποιώντας τα μέσα που μας δίνει η επιστήμη, θα νικήσουμε τον αόρατο εχθρό και τον χρόνο που έρχεται θα πάρουμε πίσω τη ζωή μας ».
[banner id=”143729″]
Continue Reading
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου1 μήνα ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα3 εβδομάδες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Ειδήσεις2 εβδομάδες ago
ΟΠΣΥΔ: Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις περιοχών από αναπληρωτές, ΕΕΠ και ΕΒΠ – Αναλυτικές οδηγίες
-
Κεντρικό Θέμα6 ημέρες ago
ΕΣΠΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα ΕΕΤΑΑ για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ – Η διαδικασία εγγραφής
-
Κεντρικό Θέμα2 εβδομάδες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς