Δευτέρα, 16 Μαρτίου, 2026
13 C
Athens
Δευτέρα, 16 Μαρτίου, 2026

    Ανακοίνωση του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων-Καματερού για το τέλος ακινήτων

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    “Νομική υποστήριξη στους οικονομκά αδύναμους συμπολίτες μας”

    Το τσουνάμι των αντιδράσεων από δήμους της Αττικής ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ συνεχώς διοκγώνεται. Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού ο οποίος αναφέρει τα εξής: 

    “Αγαπητοί συμπολίτες,
    Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού  αναγνωρίζει  ότι μέσα στην περίοδο αυτή της βαρύτατης οικονομικής κρίσης υπάρχουν κάτοικοι της πόλης, ιδίως άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, που αντικειμενικά αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.
    Πρέπει όμως να κάνουμε την αναγκαία διάκριση ανάμεσα σ’ αυτούς τους πολίτες  και σ’ εκείνους που τυχόν αποφεύγουν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων, ενώ δεν συντρέχουν λόγοι  αδυναμίας, αφού η φοροδιαφυγή στην κοινωνία μας τελικά επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη θέση των οικονομικά ασθενέστερων.
    Όσον αφορά λοιπόν τους αποδεδειγμένα αδυνατούντες συμπολίτες μας, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού  καλεί το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τη ΔΕΗ να αναζητήσει τους πρακτικούς τρόπους για την αναγκαία ελάφρυνση τους.
    Εμείς από την πλευρά μας ως Δήμος, κατανοώντας το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που απειλείται να δημιουργηθεί, είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε αλληλέγγυοι σε όσους συμπολίτες μας, επειδή αδυνατούν για αντικειμενικά αποδεικνυόμενους λόγους να πληρώσουν το ειδικό τέλος, επιλέγουν με δική τους ευθύνη να μην το πληρώσουν. Στους συμπολίτες μας αυτούς θα παράσχουμε νομική υποστήριξη εφόσον τη ζητήσουν, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών”.

     

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ