Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέα ποδηλατική διαδρομή σχεδιάζει η Περιφέρεια – Από το Μαραθώνα μέχρι την Αρχαία Ολυμπία

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δημιουργία ποδηλατικής διαδρομής από το Μαραθώνα στην Αρχαία Ολυμπία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με το Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθ. Μπακογιάννη και τους Περιφερειάρχες Πελοποννήσου Π.  Νίκα και Δυτικής Ελλάδας Ν. Φαρμάκη.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο επιχειρηματίας Πωλ Ευμορφίδης ο οποίος θα συμβάλει στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση της διαδρομής και επίσης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Θ. Κατσιγιάννης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Γ. Σελίμης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Γ. Σύρμος, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Α. Καλογερόπουλος και επιστημονικοί συνεργάτες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης συμφωνήθηκε η δημιουργία μιας ομάδας συνεργασίας η οποία θα συντονίσει τις δράσεις που απαιτούνται προκειμένου να γίνει πραγματικότητα ο στόχος που είναι η κατάρτιση ενός οδικού χάρτη μέσω του οποίου θα μπορέσει να υλοποιηθεί η
δημιουργία της ποδηλατικής διαδρομής. Ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι πρόκειται για μια εναλλακτική πρόταση, την οποία το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις. Στο πλαίσιο αυτό έκανε γνωστό ότι έχει εξασφαλιστεί συγκεκριμένο ποσό, μέσω του Πράσινου Ταμείου για την εκπόνηση μελετών και την κατάθεση προτάσεων για τον τρόπο υλοποίηση της ποδηλατικής διαδρομής.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης επισήμανε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο θα μπορούν να απολαμβάνουν, όχι μόνο οι επισκέπτες της χώρας μας, αλλά και οι πολίτες οι οποίοι έχουν κάνει τρόπο ζωής τη χρήση του ποδηλάτου. Ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι για να μπορέσει μια εμβληματική ιδέα όπως αυτή να υλοποιηθεί είναι ανάγκη να αποτυπωθούν οι στόχοι και τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθηθούν.

Τόσο ο κ. Νίκας, όσο και ο κ. Φαρμάκης συμφώνησαν για την υλοποίηση της δημιουργίας της συγκεκριμένης διαδρομής και επισήμαναν ότι θα συνεργαστούν στενά για την υλοποίησης της. Από την πλευρά του ο κ. Ευμορφίδης, επισήμανε ότι η χώρα μας είναι ανάγκη να ακολουθήσει τα βήματα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, όπως για παράδειγμα της Ολλανδίας, βάζοντας το ποδήλατο στην καθημερινότητα των πολιτών. Μάλιστα σημείωσε ότι η χρήση του ποδηλάτου εξασφαλίζει σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον αλλά και για την οικονομία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ