Στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη μείωση της τιμής των καυσίμων, με στόχο την ανακούφιση των πολιτών από την ακρίβεια. Η βενζίνη θα μειωθεί κατά 10 λεπτά, ενώ το diesel κατά 5 λεπτά, και οι αλλαγές αυτές αναμένονται να τεθούν σε εφαρμογή έως το τέλος Αυγούστου.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η απόφαση αυτή είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που πλήττει τη χώρα. Η μείωση των τιμών των καυσίμων αναμένεται να συμβάλλει στην ανακούφιση των νοικοκυριών και στη στήριξη της οικονομίας.
Η ανακοίνωση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, να επισημαίνει ότι οι πολίτες χρειάζονται λύσεις και όχι απλές υποσχέσεις. Σημείωσε ότι οι προτεινόμενες μειώσεις δεν θα έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα αν οι τιμές αυξηθούν ξανά πριν την εφαρμογή τους.