Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Πέτσας: “Ίσως κάνουμε Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες” [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

«Είναι πιθανό να κάνουμε Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας το πρωί της Τρίτης.

«Είμαστε έτοιμοι να παρατείνουμε τα μέτρα. Αν μας πουν οι ειδικοί για άρση τους, θα το κάνουμε. Αλλά είναι παρακινδυνευμένο να πούμε τι θα κάνουμε σε 3-4 εβδομάδες», πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα ανάλογα με την Ισπανία και την Ιταλία όπως η γενική απαγόρευση κυκλοφορίας ή το ολικό κλείσιμο των συνόρων. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε την εξάπλωση», είπε και πρόσθεσε πως «υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, ένα ποσοστό ανθρώπων θα είναι βαριά περιστατικά, πρέπει να φροντίσουμε ώστε να αντέξει το σύστημα υγείας».

Για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, που δεν ήταν να κλείσουν οι εκκλησίες αλλά η λειτουργία να γίνεται 7 με 8, ο Στέλιος Πέτσας ισχυρίστηκε ότι ήταν μεν σε θετική κατεύθυνση αλλά «υπήρξε ένα ασαφές θέμα, ένα θολό σημείο, σχετικά με τις λειτουργίες την Κυριακή. Η κυβέρνηση θέλει ξεκάθαρες λύσεις. Δε θέλουμε θολά σημεία, θέλουμε ξεκάθαρες λύσεις. Το να πιστεύει κανείς, να έχει την πίστη του μέσα του είναι ένα θέμα, άλλο ζήτημα είναι να θέτουμε σε κίνδυνο τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας συνωστιζόμενοι σε ένα χώρο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ