Που έγινε δωρεάν προληπτικός έλεγχος υγείας

0

 

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στο Πρόγραμμα «Νοιάζομαι για την υγεία μου» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που φιλοξενήθηκε στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Περίπου 200 άτομα επισκεφτήκαν τον χώρο του Πνευματικού Κέντρου Φιλαδέλφειας όπου εξεταστήκαν από τους δύο Ειδικούς Παθολόγους και τις πέντε εθελόντριες νοσηλεύτριες του Προγράμματος.
Στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση, η συμβουλευτική, η πρόληψη και η θωράκιση της υγείας προσφέροντας τις παρακάτω εξετάσεις :
Έλεγχο αρτηριακής πίεσης
 Ηλεκτροκαρδιαγραφικό έλεγχο
Μέτρηση επιπέδου σακχάρου
Μέτρηση επιπέδων σακχάρου
Μέτρηση χοληστερόλης
Σπιρομέτρηση
Στο τέλος των εξετάσεων οι πολίτες έπαιρναν την προσωπική τους κάρτα με όλες τις μετρήσεις και τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους.

Η Δήμαρχος της πόλης, κα Ευτυχία Γαϊτανά – Αποστολάκη δήλωσε σχετικά με το Πρόγραμμα, ότι η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, απέδειξε την αναγκαιότητα ανάληψης πρωτοβουλιών και δράσεων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση  για την πρόληψη της υγείας μας χωρίς κόστος.  Όπως δε υποσχέθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το Πρόγραμμα αυτό, θα φιλοξενηθεί και πάλι από τον Δήμο μας, στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας για την εξυπηρέτηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων πολιτών.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.