Ελάτε στην παρέα μας

Νίκαιας - Άγιου Ιωάννη Ρέντη

«Σακχαρώδης Διαβήτης»: Διαδραστικό πρόγραμμα στα ΚΑΠΗ Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Δημοσιεύθηκε

στις

Διαδραστικό πρόγραμμα με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης» για το μήνα Νοέμβριο, διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Ισότητας και Τρίτης Ηλικίας Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη σε συνεργασία με το Διαβητολογικό Κέντρο του Γ’ Παθολογικού Τμήματος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας (ΓΚΝΝ).

Οι ενημερωτικές συναντήσεις πραγματοποιούνται στα ΚΑΠΗ της πόλης , έχουν διαδραστικό χαρακτήρα και σχετίζονται μεταξύ άλλων με τη διατροφή και την παρασκευή του φαγητού. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εφαρμόζεται εδώ και 15 χρόνια και τα τελευταία χρόνια είχε σταματήσει λόγω πανδημίας. «Επέστρεψε» στα ΚΑΠΗ της πόλης γιατί τα νέα επιτεύγματα της ιατρικής επιστήμης για τον σακχαρώδη διαβήτη χαρίζουν γνώσεις, ελπίδα και αισιοδοξία.

 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος ,ο Διευθυντής του Διαβητολογικού Κέντρου του ΓΚΝΝ κ. Αλέξης Σωτηρόπουλος ενημερώνει τα μέλη των ΚΑΠΗ για τα νεώτερα δεδομένα στην αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη, προτείνει ασκήσεις προσαρμοσμένες σε διαβητικούς ασθενείς, τρόπους προληπτικού ελέγχου και δίνει λύσεις στα ερωτήματα και προβλήματα των διαβητικών ασθενών.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ