Ελάτε στην παρέα μας

Υγεία

Πώς θα χάσετε τα κιλά των καλοκαιρινών διακοπών – Χρήσιμες συμβουλές

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι καλοκαιρινές διακοπές σιγά σιγά φτάνουν στο τέλος, τα κοκτέιλ, τα παγωτά, οι μεζέδες πλάι στο κύμα και οι καλοκαιρινές ατασθαλίες άφησαν πίσω τους ωραίες αναμνήσεις αλλά και μερικά επιπλέον κιλά.

Είναι σημαντικό να επαναφέρουμε την υγεία μας και το σώμα μας στην πρότερη κατάσταση με ισορροπημένη διατροφή και άσκηση και όχι με στερητικές δίαιτες που μπορούν να προκαλέσουν ποικίλα προβλήματα υγείας.

Οι SOS Ιατροί σας παραθέτουν παρακάτω ένα σύντομο οδηγό που μπορεί να σας βοηθήσει στην απώλεια βάρους αλλά και στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών.

  1. Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας. Σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Βιοϊατρικής Έρευνας του Pennington, 10 λεπτά άσκησης την ημέρα αρκούν για να διατηρήσουμε την καρδιά μας υγιή! Ξεκινήστε λοιπόν με μικρούς στόχους όπως 10’ έντονο περπάτημα την ημέρα και αυξήστε τον χρόνο σταδιακά για να βελτιώσετε την υγεία σας αλλά και να πετύχετε απώλεια βάρους.
  2. Μην παραλείπετε γεύματα. Τα μικρά και συχνά γεύματα βοηθούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού ενώ παράλληλα μετριάζουν το αίσθημα της πείνας με αποτέλεσμα την μειωμένη αποθήκευση λίπους.
  3. Πιείτε άφθονο νερό. Πολλές έρευνες έχουν συσχετίσει την αυξημένη πρόσληψη νερού με την απώλεια βάρους. Το νερό βοηθά στην καταστολή της όρεξης ειδικά αν προηγείται των γευμάτων και αποτοξινώνει τον οργανισμό. Είναι σημαντικό να μειωθεί η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και αναψυκτικών που έχουν πολλές θερμίδες και ζάχαρη.
  4. Η ποσότητα κάνει τη διαφορά. Η υπερκατανάλωση τροφών υψηλής θερμιδικής αξίας συχνά είναι ο λόγος της αύξησης του σωματικού βάρους. Καταναλώστε τα πάντα με μέτρο χωρίς να στερηθείτε και να αποκλείσετε από το διαιτολόγιο σας ακόμα και μικρούς γλυκούς πειρασμούς.Με την επιστροφή από τις διακοπές βάλτε στόχο έναν υγιεινό τρόπο ζωής και μια ισορροπημένη διατροφή και δείτε το σώμα σας και την υγεία σας να αλλάζουν προς το καλύτερο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ