Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Παγώνη: «Εάν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα μπορεί να φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα τη μέρα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακόμα και τα 2.000 κρούσματα μπορεί να φτάσουμε το επόμενο διάστημα προειδοποίησε η  πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη.

Η κυρία Παγώνη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την αυστηρή εφαρμογή των νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού,

Όπως είπε, με την χρήση μάσκας παντού θα υπάρξει σημαντική μείωση στα ημερήσια κρούσματα. Σε περίπτωση όμως που δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα προειδοποίησε για εκτόξευση των κρουσμάτων.

«Εάν δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα, μπορεί να φτάσουμε και στα 1.500 με 2.000 κρούσματα τη μέρα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Τώρα γίνονται πάρα πολλά τεστ, και σωστά γίνονται. Ο κόσμος αρκετά έχει τρομάξει. Έχει θορυβηθεί. Θα εφαρμόσει νομίζω τα μέτρα, γιατί η νεολαία αρχίζει και συνειδητοποιεί την κατάσταση» σχολίασε και πρόσθεσε πως ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει κατέβει σημαντικά και είναι από 18 έως 39 ετών.

«Η πλειοψηφία του κόσμου έχει συνειδητοποιήσει τι μας περιμένει. Εμείς δε στα νοσοκομεία το έχουμε συνειδητοποιήσει πλήρως. Για να φτάσουν τα κρεβάτια πρέπει να έχεις και προσωπικό» κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ