Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Οδηγίες για την προφύλαξη από την Εποχική Γρίπη

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο Δήμος Πεντέλης ενημερώνει ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας,  ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης από την εποχική γρίπη είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο όταν εφαρμοσθεί σωστά και έγκαιρα, καλύπτει σε ποσοστό 80% περίπου και προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού  της γρίπης. Η  δραστηριότητα της εποχικής γρίπης συνήθως αυξάνεται  κατά τον μήνα Ιανουάριο ενώ κορυφώνεται κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο. Το αντιγριπικό εμβόλιο πρέπει να χορηγείται έγκαιρα και πριν την έναρξη της συνήθους περιόδου εμφάνισης της έξαρσης των κρουσμάτων.
 Είναι σημαντικό ο αντιγριπικός εμβολιασμός να εφαρμόζεται σε άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου οι οποίες  είναι οι εξής:
– Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω
– Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας
– Παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από τους  παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα:
– Άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες
– Καρδιακή νόσο με σοβαρές αιμοδυναμικές διαταραχές
– Ανοσοκαταστολή (κληρονομική ή επίκτητη εξαιτίας νοσήματος ή     θεραπείας)-  Μεταμόσχευση οργάνων
– Δρεπανοκυτταρική νόσο ( και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες)
– Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα
– Χρόνια νεφροπάθεια
– Νευρομυΐκά νοσήματα
– Έγκυες γυναίκες β΄και γ΄τριμήνου, ανεξαρτήτου ηλικίας
– Παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια
– Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά μικρότερα των 6 μηνών ή φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα, τα οποία διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών από τη γρίπη
– Οι κλειστοί πληθυσμοί (προσωπικό και εσωτερικοί σπουδαστές γυμνασίων-λυκείων, στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, ειδικών σχολείων ή σχολών, τρόφιμοι και προσωπικό ιδρυμάτων κ. ά.)
– Στους δικαιούχους συνταγογράφησης εμβολίων συμπεριλαμβάνονται οι ασφαλισμένοι που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα, καθώς και οι δικαιούχοι βιβλιαρίων ανασφαλίστων.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ