Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Λινού: «Πρέπει να προστατευτούν οι εργαζόμενοι στα Super Market- Παραγγείλτε On line»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας χαρακτηρίζει την κατάσταση στη χώρα «εξαιρετικά δύσκολη» και τονίζει πως πρέπει να βρεθούν και άλλα μέτρα αναχαίτισης.

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open η κ. Λινού τόνισε πως θα «πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους φίλους μας».

Για τα μέτρα ανέφερε ότι «επαρκούν, αλλά η νόσος είχε διασπαρθεί σε όλα τα σπίτια, σε όλες τις οικογένειές μας. Και στους χώρους εργασίας δεν εφαρμόζεται η τηλεργασία επαρκώς. Καλούν τον κόσμο στα γραφεία στις δημόσιες υπηρεσίες».

Η κ. Λινού χαρακτήρισε καθοριστικό να παραμένουν ανοικτά τα παράθυρα καθώς τα περισσότερα κρούσματα διασπείρονται σε κλειστούς χώρους. Παράλληλα αναφέρθηκε και στις νέες μελέτες στην Αγγλία όπου αυξάνονται τα κρούσματα και στα super market και υπογράμμισε πως οι εργαζόμενοι σε αυτά κινδυνεύουν.

Όσο για το πότε θα βελτιωθεί αυτή η κατάσταση παραδέχθηκε πως «κανείς δεν ξέρει πότε θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Δεν έχουμε μελέτες για να ξέρουμε που πρέπει να παρέμβουμε. Υπάρχει πρόβλημα. Ανησυχώ για το ηθικό των λειτουργών υγείας, μην μπούμε σε κατάσταση burn out».

Επίσης υπογράμμισε πως θα πρέπει τα τεστ για τον κορωνοϊό να γίνονται δωρεάν και πως θα πρέπει ακόμη και τα ψώνια να γίνονται με διανομείς και όχι με φυσική παρουσία. Για τα σχολεία τόνισε πως «ίσως να ανοίξουμε τα δημοτικά, όχι τα γυμνάσια και τα λύκεια».

Για το εμβόλιο η κ. Λινού τόνισε πως θα πρέπει αρχικά να πειστεί ο κόσμο; που ανήκει στο αντιεμβολιαστικό κίνημα «Να μελετήσουμε τι είναι αυτό που θα τους πείσει» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ