Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σχέδιο να εμβολιάζονται 2.100.000 Έλληνες τον μήνα

Δημοσιεύθηκε

στις

«Οι ανακοινώσεις και τα μηνύματα που φτάνουν από Ευρώπη και Αμερική δείχνουν ότι μπορεί να έχουμε ασφαλή εμβόλια περί τα τέλη Δεκεμβρίου», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλές εταιρείες προχωρούν σε αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια, με πλάνο το τέλος Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιάζονται περίπου 2.100.000 Έλληνες τον μήνα. Όπως είπε, «το σύνολο του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου».

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Πέτσα:

«Δεν μπορούμε να μιλούμε για σενάρια, που αφορούν στην πιθανότητα να δούμε σύστημα «ακορντεόν» ή όχι. Θα κάνουμε αυτό που θα χρειαστεί. Αυτή τη στιγμή, είμαστε σε ένα καθεστώς lockdown. Να μην προτρέχουμε. Θα σχεδιάσουμε με ασφάλεια την επάνοδό μας στην κανονικότητα και τα υπόλοιπα θα τα δούμε, πάντα σε συνδυασμό με την πρόοδο του εμβολιασμού, για να έρθω και στο δεύτερο ερώτημα. Σήμερα, έχουμε την ευτυχή συγκυρία να βλέπουμε πολλές εταιρείες να προχωρούν με αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια.

Επομένως, ο σχεδιασμός είναι πολύ πιο ρεαλιστικός σήμερα, από ό,τι ήταν κάποιους μήνες πριν. Και πράγματι, με τις ανακοινώσεις και από την Αμερική, αλλά και από την Ευρώπη και την Πρόεδρο της Κομισιόν, είναι σαφές ότι μπορούμε να έχουμε ασφαλή εμβόλια πριν από το τέλος Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου, όπως ήταν και το αρχικό πλάνο του Υπουργείου Υγείας. Αν κάτι μπορεί να πει κάποιος σήμερα με σιγουριά, είναι ότι αυτό το πλάνο καθίσταται, κάθε μέρα και περισσότερο, ρεαλιστικό.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει πάρα πολλά εμβολιαστικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα και τη δυνατότητα να εμβολιάζονται πάνω από 2.100.000 συμπολίτες μας τον μήνα, προκειμένου να φτάσουμε γρήγορα -και πάντως, κάποια στιγμή μετά τον Μάρτιο- σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμού στον πληθυσμό. Αλλά και τη δυνατότητα να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού μέχρι το τέλος Ιουνίου. Άρα, μένουμε σε αυτό το πλάνο και θα το αναπτύξουμε ακόμη πιο γρήγορα, εάν αυτό χρειαστεί και αν έχουμε τη δυνατότητα περισσότερων εμβολίων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ