Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Γιατί δεν αποδίδει το lockdown

Δημοσιεύθηκε

στις

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, δήλωσε πώς το τρέχον lockdown δεν αποδίδει, κάτι που μπορεί να οφείλεται και στην έξαρση των μεταλλαγμένων στελεχών της Covid-19 και εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην Αττική μπορεί να παραταθεί και μετά τις 7 Μαρτίου.

Μιλώντας στο MEGA είπε:

«Να μην επικεντρωνόμαστε στον απόλυτο αριθμό των κρουσμάτων αλλά στο πηλίκο των θετικών κρουσμάτων στο σύνολο τω τεστ που έγιναν Τις τελευταίες 8-10 μέρες το πηλίκο αυτό είναι σταθερό, αλλά είναι υψηλό. Γύρω στο 3,6-3,7%. Το lockdown είναι ουσιαστικά μη αποδοτικό. Εκτός αν έχουμε μεγάλη διασπορά των νέων στελεχών οπότε η μάχη με τον κοροναϊό είναι πολύ άνιση» σημείωσε, λέγοντας ότι είναι «πολύ πιθανή» η παράταση του lockdown.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη για λήψη όλων των υπάρχοντων μέτρων προτού επιβληθεί ένα lockdown, ενώ τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις στα μέσα μεταφοράς και στους εργασιακούς χώρους, όπου συντελείται μεγάλη διασπορά.

«Προχωρήσαμε στο τελευταίο στάδιο μέτρων χωρίς να έχουν προηγηθεί μέτρα που θα μπορούσαν να έχουν μειώσει την διασπορά όπως μέτρα για τη μείωση της διασποράς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ). Στις επιβαρυμένες περιοχές οι άνθρωποι μετακινούνται κυρίως με ΜΜΜ. Πρέπει να γίνει σοβαρή παρέμβαση και στους χώρους εργασίας. Δε νομίζω ότι εφαρμόζεται το μέγιστο της τηλεργασίας στο δημόσιο που έπρεπε να είναι 80-90%. Να αυξήσουμε την τηλεργασία» πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, υποστήριξε ότι «δε σηκώνει η αγορά περισσότερο κλείσιμο. Και για λόγους ψυχικής υγείας εργαζομένων και πελατών. Πριν φτάσουμε στο κλείσιμο θα πρέπει να εφαρμοστούν όλα τα άλλα μέτρα κατά το δυνατόν και να επικεντρωθούμε στους εμβολιασμούς».

Δεν είναι ξεκάθαρο αν όσοι έχουν εμβολιαστεί μεταδίδουν τον κοροναϊό σημείωσε ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλώντας στην ίδια εκπομπή.

«Σίγουρα το μεταδίδουν πολύ λιγότερο. Γιατί ο εμβολιασμός μειώνει το ιικό φορτίο που προσλαμβάνει κάθε άτομο. Γι’ αυτό, δυνάμει, θεωρούμε ότι όποιος εμβολιάζεται μπορεί να μεταδίδει και γι΄αυτό πρέπει να τηρεί τα μέτρα προστασίας» εξήγησε.

Ακόμα, αναφερόμενος στη διαδικασία του εμβολιασμού στην χώρα, μίλησε για «ομάδες που έμειναν αδικαιολόγητα εκτός σχεδιασμού» όπως η ηλικιακή ομάδα των 65-75 και τα άτομα με σοβαρές παθήσεις, τα οποία όπως λέει, αμφοτέρων, «θα έπρεπε να έχουν προηγηθεί στον εμβολιασμό των ομάδων 60-64. «Θα έπρεπε άμεσα να ξεκινήσουν να εμβολιάζονται οι ομάδες υψηλού κινδύνου ανεξαρτήτως ηλικίας» είπε, εκτιμώντας ότι η ανοσία από τον εμβολιασμό διαρκεί 6 με 8 μήνες.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Κοροδοιός

    27 Φεβρουαρίου 2021 at 2:55 μμ

    Γιατί είναι όλα ψέμματα.Αφου μας μπολιάσουνε με το σατανοεμβολιο και γινουμε ζόμπι τοτε ως δια μαγείας τερμα ο κορονα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ