Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Ημερίδα για τη νόσο Αλτσχάιμερ στο Μαρούσι

Δημοσιεύθηκε

στις


Ενημερωτική εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου και η Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ στο Κεντρικό ΚΑΠΗ της πόλης, στη διάρκεια της οποίας τα μέλη του είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν επίσημα από εξειδικευμένους επιστήμονες για τη νόσο Αλτσχάιμερ και τη λειτουργία της μνήμης.
Στο καλωσόρισμά της  η Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κα Ελένη Λέκκα, μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη, υπογραμμίζοντας ότι  «ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης είναι πάντα αρωγός σε δράσεις που αφορούν στην πρόληψη, στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση του κοινού, με την αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη, ο οποίος πάντα με ευαισθησία στηρίζει τέτοιου είδους δράσης.
Ειδικότερα, με πρωτοβουλία του λειτουργεί από το 2012 Κέντρο Ημέρας για ανοϊκούς ασθενείς στο Δήμο μας, παρέχοντας ιατρική παρακολούθηση ασθενών, εκτίμηση των νοητικών λειτουργιών, καθώς και ατομική και ομαδική δημιουργική απασχόληση. Επίσης  με την υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων κάθε χρόνο μεριμνούμε για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας των πολιτών. Και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την υποστήριξή μας σε όσους μας έχουν ανάγκη.»  
Τα θέματα της ημερίδας «Η Νόσος Αλτσχάιμερ μας αφορά όλους» και «Η λειτουργία της μνήμης» ανέπτυξαν η  Πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την άνοια, Νευρολόγος, Ψυχίατρος κα Παρασκευή Σακκά και η Επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας Αλτσχάιμερ Δήμου Αμαρουσίου, Κλινική Νευροψυχολόγος κα Ελένη Μαργιώτη.

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά.Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ