Ελάτε στην παρέα μας

Υγεία

Ημερίδα για την παιδική παχυσαρκία στο Ηράκλειο Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις


Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, στο  Πολιτιστικό Πολύκεντρο  «Ηλέκτρα Αποστόλου», ο  Δήμος Ηρακλείου Αττικής, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και  το ΚΕΠ Υγείας Ηρακλείου.
«Η επιδημία της παιδικής παχυσαρκίας που πλήττει τη χώρα μας, έχει πρόσθετες παρενέργειες στην υγεία και την ανάπτυξη των ανηλίκων, δικαιώνοντας το γνωστό αρχαίο ρητό «ενός κακού μύρια έπονται»’. Μεταξύ άλλων, τα περιττά κιλά που αποκτώνται από τα πρώτα χρόνια ζωής ευθύνονται και για την πρώιμη έναρξη της εφηβείας, που χαρακτηρίζει τα περισσότερα παιδιά της χώρας μας», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής – Παιδίατρος  κ. Γιώργος Οικονομίδης.
«Τα πράγματα είναι στο χέρι μας.  Ας ξεκινήσουμε αλλάζοντας τον ίδιο μας τον εαυτό για να δώσουμε το καθημερινό παράδειγμα στα παιδιά μας. Εμείς, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, με τη βοήθεια του ΕΔΔΥΠΠΥ, θα γίνουμε ακόμα πιο πιεστικοί, με τέτοιου είδους ενημερωτικές εκδηλώσεις, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας», τόνισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Νίκος Μπάμπαλος.

Πλήθος ενδιαφερόμενων γονέων άκουσαν την κα Έλενα Στάμου, Εθνική Συντονίστρια του Προγράμματος Πρόληψης Παιδικής Παχυσαρκίας, και την κα Βασιλική Κούργια, Διατροφολόγο, εξειδικευμένη σε θέματα διατροφικής διαταραχής και παχυσαρκίας, να εξηγούν πως, με καθημερινές, απλές ενέργειες και πρωτοβουλίες, μπορούμε να εμφυσήσουμε στη συνείδηση των παιδιών την συνήθεια ενώ υγιεινού τρόπου ζωής, ενώ οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν και τις δικές τους ερωτήσεις.
Στην ημερίδα παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κα Μαριάννα Ζούρου και κα Δέσποινα Αϊβατζίδου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ηλίας Χάλκης , όπως και πολλοί εργαζόμενοι των ΚΕΠ Υγείας και των Δημοτικών Ιατρείων –Κοινωνικής Πολιτικής.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ