Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του Υφυπουργού Μάριου Θεμιστοκλέους στη Μυτιλήνη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους παρέστησαν τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024, στην τελετή εγκαινίων του νέου κτιρίου στέγασης του παραρτήματος του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης. Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιος Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νικόλαος Π. Παπαευσταθίου, ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστος Ροϊλός, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» Γεώργιος Καμπούρης και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς.

Μετά την επίσκεψη, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε:

«H παροχή υπηρεσιών υγείας στο Βόρειο Αιγαίο και ειδικά στη Μυτιλήνη αναβαθμίζεται πάρα πολύ επί της Κυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη και όχι με λόγια, αλλά με έργα. Σήμερα είμαστε εδώ για να εγκαινιάσουμε το νέο ενιαίο κτίριο του ΕΚΑΒ, το οποίο ήταν ένα αίτημα πολλών ετών και το οποίο θα επιτρέψει να λειτουργήσει το ΕΚΑΒ και να σώσει ζωές, τόσο στη Λέσβο όσο και γενικά στο Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο με πολύ καλύτερο τρόπο από ότι γινόταν μέχρι σήμερα. Και αυτό μας δίνει υπερηφάνεια, γιατί ήταν ένα αίτημα πολλών ετών, το οποίο υλοποιείται σήμερα και θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Θεμιστοκλέους και φυσικά τον Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας. Πριν από εδώ, βρεθήκαμε με τον κ. Υφυπουργό και τον Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας στο χώρο κατασκευής του Κέντρου Υγείας στο Μανταμάδο. Το αναφέρω αυτό γιατί αποτελούσε αίτημα της περιοχής εκεί για περισσότερα από 30 χρόνια. Και αυτό που ζητούσαν οι κάτοικοι πάνω από 30 χρόνια εδώ στη Λέσβο γίνεται πραγματικότητα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα έχουμε τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας στο τέλος Δεκεμβρίου. Θέλω λοιπόν ιδιαιτέρως να πω δημόσια, συγχαρητήρια στον διοικητή του νοσοκομείου. Σας ευχαριστώ γιατί έχετε φτιάξει ένα καλό νοσοκομείο. Και εμείς είμαστε εδώ για να συνεχίζουμε να σας στηρίζουμε. Ξέρετε ότι άλλο ένα διαχρονικό αίτημα ως προς την ψυχιατρική κλινική έχει γίνει δεκτό και εντάσσεται και αυτό στο Ταμείο Ανάκαμψης. Έτσι, με το Κέντρο Υγείας στο Μανταμάδο, με το νέο κτίριο του ΕΚΑΒ και τη νέα ψυχιατρική κλινική, έχουμε ολοκληρώσει όλα τα αιτήματα που υπήρχαν εδώ και 30 χρόνια στο νησί».

Ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε:

«Βρισκόμαστε σήμερα με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου και τον Διοικητή της 2ης Υ.Πε. κ. Χρήστο Ροϊλό στην Μυτιλήνη, για να εγκαινιάσουμε το νέο κτίριο του παραρτήματος του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης. Αυτό το παράρτημα έχει στρατηγικό ρόλο για το Αιγαίο καθώς είναι υπεύθυνο για την επιχειρησιακή λειτουργία των Τομέων του Βορείου Αιγαίου και διοικητικά υπεύθυνο για όλους τους τομείς του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης μας, επισκεφθήκαμε το ΓΝ Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» όπου ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής νέου Ψυχιατρικού Τμήματος. Ένα πάγιο αίτημα του Νοσοκομείου που γίνεται πραγματικότητα με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Αυτή η πρωτοβουλία αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να βελτιώσουμε την πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας και να παρέχουμε την κατάλληλη φροντίδα σε όσους τη χρειάζονται. Μεταβήκαμε επίσης, στο Κ.Υ. Μανταμάδο, το πρώτο Κ.Υ. που εντάχθηκε στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους, προσφέροντας μια νέα δυναμική στην παροχή υπηρεσιών υγείας στην Μυτιλήνης. Ως Υπουργείο Υγείας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και το ΕΚΑΒ, τόσο με προσλήψεις προσωπικού, όσο και με έργα κτιριακής αναβάθμισης, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε όχι μόνο την παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας, αλλά και την ανάπτυξη των υποδομών σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, προς όφελος των πολιτών μας σε όλη τη χώρα».

 

Νωρίτερα, οι κ.κ. Γεωργιάδης και Θεμιστοκλέους επιθεώρησαν τις εργασίες αποκατάστασης – διαμόρφωσης του διατηρητέου κτιρίου στο οποίο θα στεγαστεί το Κ.Υ. Μανταμάδου. Είναι το πρώτο Κ.Υ. που εντάχθηκε στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου εξαμήνου. Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» όπου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τη Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου ενώ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ