Ελάτε στην παρέα μας

Υγεία

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το Alzheimer

Δημοσιεύθηκε

στις


Στην κεντρική πλατεία του Δήμου Χαλανδρίου ολοκληρώθηκαν οι δράσεις που είχαν προγραμματιστεί από το Καρέλλειο‭ – ‬Μονάδα Αντιμετώπισης της Νόσου Alzheimer του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή‭»‬ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών,‭ ‬με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου‭ ‬Alzheimer. Είχε προηγηθεί διήμερη δράση στο εμπορικό κέντρο‭ ‬“Avenue‭” ‬.
Στόχος του προγράμματος‭ ‬ήταν η‭ ‬όσο το δυνατόν ευρύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σχετικά με τη νόσο,‭ ‬τους προδιαθεσικούς παράγοντες αυτής και τους τρόπους υποστήριξης ανοϊκών ατόμων από τα συγγενικά τους άτομα.‭ Παράλληλα,‭ ‬επιστημονικό προσωπικό‭ ‬της‭ ‬Μονάδας‭ ‬χορήγησε δωρεάν‭ ‬νευροψυχολογικούς ελέγχους‭ (‬τεστ μνήμης‭) ‬σε εκατοντάδες πολίτες άνω των‭ ‬60‭ ‬ετών,‭ ‬στοχεύοντας στην πρόληψη.
Ο‭ ‬Γενικός Διευθυντής της‭ ”‬Αποστολής‭” ‬κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας μετέφερε στον Δήμαρχο Χαλανδρίου, κ. Σίμο Ρούσσο, την αγωνία του Αρχιεπισκόπου‭ ‬κ.κ. Ιερωνύμου για‭ ‬τους συμπολίτες μας που πλήττονται από αυτή τη σοβαρή νόσο.‭ «‬Αυτή τη δύσκολη εποχή»,‭ ‬πρόσθεσε ο κ. Δήμτσας,‭ «‬δίνουμε μεγάλη έμφαση στη στήριξη‭ ‬των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε οικονομική ανέχεια και πάσχουν από σοβαρές ασθένειες όπως η νόσος‭ ‬Alzheimer και υλοποιούμε δράσεις με στόχο την ανακούφισή τους‭»‬.

Η‭ ‬Υπεύθυνη του Καρελλείου-Μονάδα‭ ‬Alzheimer‭ ‬κα Κατερίνα Ευθυμιοπούλου δήλωσε ότι το Καρέλλειο θα συνεχίσει παρόμοιες δράσεις τόσο στην Αθήνα όσο και σε ακριτικές περιοχές γιατί μέσα από αυτές οι άνθρωποι μπορούν να ζητήσουν βοήθεια και οι περιθάλποντες των ατόμων με άνοια μπορούν να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στην φροντίδα που παρέχουν.
Από τη πλευρά του,‭ ‬ο Δήμαρχος Χαλανδρίου‭ ε‬υχαρίστησε την Αρχιεπισκοπή και την‭ «‬Αποστολή‭» ‬για την κοινωνική τους προσφορά και τόνισε ότι διαχρονικά η Εκκλησία έχει βοηθήσει τον Ελληνισμό να σταθεί όρθιος στα δύσκολα.‭ «‬Έχουμε μια συστηματική και μεθοδική‭  ‬συνεργασία‭ ‬με την‭ «‬Αποστολή‭» ‬και το‭ «‬Καρέλλειο‭» ‬ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε μεγαλύτερο όφελος για τους συμπολίτες μας που έχουν μια πολύ δύσκολη καθημερινότητα.‭ ‬Υπάρχει ανάγκη υλοποίησης ανάλογων προγραμμάτων γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες μιας συνεχώς αυξανόμενης οικονομικής κρίσης που μέρα με τη μέρα αποτυπώνεται με το χειρότερο τρόπο στους συμπολίτες μας‭»‬.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ