Ελάτε στην παρέα μας

Υγεία

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα δράσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται και  τον μήνα  Δεκέμβριο οι δράσεις πρόληψης κατά του καρκίνου με  την εθελοντική προσφορά ιατρών που στηρίζουν την προσπάθειά του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Νέα Ιωνία:
– ΤEST PAP – Eξαρχάκος Ανάργυρος  Ιατρός Μαιευτήρας –Γυναικολόγος δέχεται ημέρα Τετάρτη και  ώρα 9.30 πμ.
– Δερματολογική Εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος:
Α. Γεωργοπούλου Αικατερίνη Ιατρός Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος  
δέχεται ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 πμ.
Β. Μανιατοπούλου Ελένη  Ιατρός  Δερματολόγος –Αφροδισιολόγος δέχεται
ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.30 π.μ.
– Κλινική εξέταση μαστού – Πανταζόπουλος Νικόλαος Ιατρός Ειδικός Παθολόγος δέχεται ημέρα Παρασκευή και ώρα 16.00 μμ.
– Ψυχολογική υποστήριξη:
A. Kαραματσούκη Μαριλένα – Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
δέχεται σε συνεδρίες για ψυχολογική υποστήριξη  ογκολογικούς ασθενείς ή μέλη της οικογένειάς τους ημέρα Τετάρτη  12.00-14.00 μμ.
Β. Αραπίδου Μάνια  –Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Προσέγγισης δέχεται σε συνεδρίες για ψυχολογική υποστήριξη ογκολογικούς ασθενείς ή μέλη της οικογενείας τους  ημέρα Τρίτη 10.00 πμ-13 μμ.
– Ενεσοθεραπεία: Μέλη –Εθελόντριες  του Παραρτήματός μας προσφέρουν δωρεάν ενεσοθεραπεία σε ογκολογικούς ασθενείς (κατόπιν οδηγιών του θεράποντος ιατρού τους).
Συνεχίζεται η συλλογή φαρμάκων και υγειονομικού υλικού για τις ανάγκες κοινωνικών δομών τις ώρες λειτουργίας των γραφείων  (Δευτέρα-Παρασκευή 10.00πμ-14.00 μμ).

Διεξαγωγή Σεμιναρίου
Σε συμφωνία με την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και με την υποστήριξή της προγραμματίζεται 5ωρο Σεμινάριο βασικής υποστήριξης  της ζωής και αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή.  Η επιλογή των εκπαιδευόμενων θα γίνει με κριτήριο την ενεργή συμμετοχή τους και δράση σε φορείς-συλλόγους αθλητικούς, πολιτιστικούς κλπ, λόγω του περιορισμένου αριθμού των εκπαιδευόμενων (όπως αυτός έχει καθορισθεί από την ανωτέρω εταιρεία).
Η ημερομηνία  διεξαγωγής του ανωτέρω Σεμιναρίου θα ορισθεί μέσα στον τρέχοντα μήνα και υπάρχουν ακόμη λίγες διαθέσιμες θέσεις .
Όσοι και όσες  ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο των γραφείων  στο 2130337798 από 11-2μμ.

ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

    Στα  μέλη του Παραρτήματός του Συλλόγου (άνδρες και γυναίκες ) ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ η οποία τους παρέχει τη δυνατότητα κύκλου τόσο  προληπτικών εξετάσεων κατά του καρκίνου όσο  και άλλων σε Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα συμβεβλημένα με την «Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία». Περισσότερες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις χορήγησης της κάρτας και τις εξετάσεις που καλύπτει δίδονται  στα γραφεία του Παραρτήματός μας με επίσκεψη σας ή τηλεφωνικά .
    

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΟΝΟΥ ΚΑΙ  ΠΑΡΗΓΟΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Για την υποστήριξη  του κοινωνικού συνόλου η Ε.Α.Ε σε συνεργασία με την ΠΑΡΗ.ΣΥΑ στις 28 Νοεμβρίου εγκαινίασε την έναρξη λειτουργίας του ανωτέρου Σταθμού ο οποίος στεγάζεται στα γραφεία του παραρτήματος της Ε.Α.Ε της Νέας Ιωνίας ,Αγνώστων Ηρώων 118 Νέα Ιωνία Επιστημονική υπεύθυνη είναι η κ. Κωνσταντάκη Φωτεινή ιατρός Αναισθησιολόγος –Αλγολόγος η οποία θα υποδέχεται  κάθε Τρίτη και ώρα 19.00-21.00 όσους αντιμετωπίζουν χρόνιο πόνο θα ενημερώνει ,θα συμβουλεύει και θα τους κατευθύνει σε όποια δομή (ΠΕΔΥ-ΕΣΥ) υπάρχει η δυνατότητα της καλύτερης αντιμετώπισης.

10)  Προγραμματίστηκε και διοργανώνεται από την οργανωτική Επιτροπή της Ε.Α.Ε του Παραρτήματος  η 3η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα <Η   ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ.>
 Η Ημερίδα θα γίνει στο Συνεδριακό κέντρο της Νέας Ιωνίας στις 13 Δεκεμβρίου ημέρα Κυριακή και ώρα  11πμ .

ΒΑΖΑΑΡ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  ΔΡΑΣΕΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Θα διεξαχθή από 18-20 Δεκεμβρίου στην οδό Μικράς Ασίας 14,  με όμορφα  δώρα που μας χάρισαν μέλη φίλοι καθώς και καταστήματα της  πόλης.

      ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ   ΦΙΛΟΥΣ    ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Στα πλαίσια της προσφοράς στα μέλη εθελοντές και φίλους μας πνευματικής και ψυχικής ευεξίας κα της σύσφιξης των σχέσεων  μεταξύ τους  που δίνουν θετική ενέργεια προγραμματίστηκε η παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης< ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ>μια απολαυστική σύγχρονη  κωμωδία στο ΘΕΑΤΡΟ <ΑΛΙΚΗ> στις 11 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ . Αναχώρηση – επιστροφή με πούλμαν από Νέα Ιωνία .
Τα μέλη και φίλοι που ενδιαφέρονται παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ.69422857281   κ.Κεφαλοπούλου Χρυσούλα θέσεις περιορισμένες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ανωτέρω πρόγραμμα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνεται κατά προτεραιότητα στους κατοίκους  της Νέας Ιωνίας και της ευρύτερης περιοχής εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού..

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ