Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Συνέντευξη της Ζωής Ράπτη: “Πλήρως κοστολογημένα μέτρα για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας”

Δημοσιεύθηκε

στις

Με σαφήνεια που σπανίζει απάντησε στα ερωτήματα που της θέσαμε η υποψήφια Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, κα Ζωή Ράπτη.  Αρχικά, αναφέρθηκε στο διακύβευμα των προσεχών εκλογών και στη συνέχεια κατέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (και) οι πολίτες της Βόρειας Αθήνας.
Παράλληλα, εξήγησε πως μπορεί να αξιοποιήσει την εμπειρία της από την αυτοδιοίκηση, στην κεντρική πολιτική σκηνή, ενώ υπογράμμισε συγκεκριμένα μέτρα που θα λάβει η ΝΔ, αν γίνει κυβέρνηση, και τα οποία θα δώσουν “ανάσα” στους πολίτες.
Τέλος,  ως Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος και μέλος των Τομέων Υγείας και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ η κα Ράπτη ανέφερε τις κεντρικές προτάσεις που υιοθετήθηκαν, για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και την στήριξη της οικογένειας.

Κυρία Ράπτη, ποιο κατά την γνώμη σας είναι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019;
Σε αυτό το ερώτημα έχει απαντήσει επίσημα το κόμμα και έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια ο πρόεδρος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είπε: «Στις 7 Ιουλίου οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν η χώρα θα μπει σε νέες περιπέτειες με άγνωστη κατάληξη ή αν θα προχωρήσει μπροστά με αλήθεια και ανάπτυξη».
Για το ζήτημα των… περιπετειών δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε πολύ για να θυμηθούμε το χάος, την ανασφάλεια και τις βαρύτατες οικονομικές συνέπειες του καλοκαιριού του 2015 με το δημοψήφισμα, τις κλειστές τράπεζες, τα κάπιταλ κοντρόλς και το τσουνάμι της υπερφορολόγησης των Ελλήνων που προκάλεσαν οι πειραματισμοί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Θα είστε υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην B1 Εκλογική Περιφέρεια Βορείου Τομέα Αθηνών. Στις συζητήσεις σας με τους πολίτες της περιοχής, σε ποια προβλήματά τους ζητούν λύσεις;
Τα προβλήματα είναι το επίπεδο ζωής που έχει πέσει κατακόρυφα, η ανεργία, η ανασφάλεια και η εγκληματικότητα, η υποβάθμιση της καθημερινότητας, η υπερφορολόγηση και η διάλυση κάθε τομέα και λειτουργίας του δημοσίου, στον οποίο διορίζονται από τα… πορτοπαράθυρα τα μέλη, οι φίλοι και οι σύντροφοι της κυβερνητικής νομενκλατούρας – όπως έγινε πρόσφατα στη Βουλή με την αντιπρόεδρο κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου και τον πρόεδρο κ. Νίκο Βούτση.
Επιπλέον, στον Βόρειο Τομέα των Αθηνών, μια περιοχή που κυρίως κατοικείται από ανθρώπους που ανήκουν στη μεσαία τάξη, ένα από τα θύματα της εμμονικής και ταξικά διχαστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες δεν σταματούν να μνημονεύουν το μείζον θέμα της υπερφορολόγησης.

Είναι κοινά παραδεκτό πως η ενασχόλησή σας με την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη. Κατά πόσο αυτή η εμπειρία μπορεί να αξιοποιηθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή;
Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι μια μικρογραφία της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Μαθαίνεις να εφαρμόζεις τις αρχές και τις γνώσεις σου στη διαχείριση των ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες. Ειδικά η εμπειρία της τοπικής αυτοδιοίκησης μπορεί να βοηθήσει έναν βουλευτή στην άσκηση των καθηκόντων του, αφού τον «προσγειώνει» από το πεδίο των ασαφών εντυπώσεων στην κανονική ζωή, σε αυτό που αληθινά προέχει και επείγει.

Αν η Νέα Δημοκρατία είναι η επόμενη κυβέρνηση για ποιους λόγους θα πρέπει να είναι αισιόδοξοι οι πολίτες;
Θα μνημονεύσω ενδεικτικά τα πρώτα μέτρα που προβλέπεται να εφαρμοστούν με βάση το πρόγραμμά μας: Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας. Αύξηση του ορίου υπαγωγής στο ΦΠΑ στις 25,000 € από τις 10,000 €, ώστε να περιοριστεί η γραφειοκρατία και να διευκολυνθεί η ίδρυση και λειτουργία μικρών επιχειρήσεων και η δραστηριότητα των ελεύθερων επαγγελματιών. Φορολογικά κίνητρα για όσες επιχειρήσεις προχωρούν σε επενδύσεις. Έκπτωση 40 – 50% για όλες τις εργασίες που αφορούν ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση, συντήρηση και αξιοποίηση των υφιστάμενων ακινήτων.
Αναστολή του Φ.Π.Α. στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια, για να στηριχθεί η αγορά ακινήτων. Αναστολή του φόρου υπεραξίας, του φόρου δηλαδή επί του κέρδους στις αγοραπωλησίες ακινήτων, για τρία χρόνια και επανεξέτασή του από μηδενικής βάσης τον τέταρτο χρόνο. Νέο αποτελεσματικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και μετά την κατάργηση του νόμου Κατσέλη την 31/12/18 και παρεμβάσεις για ταχύτερη εκδίκαση των εκκρεμών υποθέσεων του ν. Κατσέλη, ώστε να σταματήσει η ομηρία 130.000 οικογενειών.
Τα παραπάνω, μαζί με δεκάδες άλλα μέτρα, πλήρως κοστολογημένα, μπορούν να αποτελέσουν μια καλή αφετηρία για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Κάνοντας τον συνοπτικό απολογισμό σας ως Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος και μέλος των Τομέων Υγείας και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας που θα στεκόσασταν;
Μετά από πολλές συναντήσεις με την συνομοσπονδία πολυτέκνων Ελλάδος και τις ενώσεις τριτέκνων, ακούσαμε τα προβλήματά τους και προτείναμε συγκεκριμένες λύσεις, για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και την στήριξη της οικογένειας. Στο πρόγραμμά μας συμπεριλάβαμε την αύξηση του αφορολογήτου 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, την ενίσχυση με 2.000 ευρώ των νέων ζευγαριών για κάθε παιδί που θα γεννιέται στη χώρα μας, καθώς και την παροχή οικονομικής ενίσχυσης 180 ευρώ μηνιαίως σε κάθε οικογένεια, ώστε να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ