Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Η Βασιλική Μελέτη στον Χ-τύπο: “Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα στην πόλη μας”

Δημοσιεύθηκε

στις

  • H υποψήφια δημοτική σύμβουλος μιλά για το όραμα της παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Η πολιτική είναι γένους θηλυκού. Για το λόγο αυτό και η παρουσία γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Μία από τις πολιτικούς που διεκδικεί καθημερινά τα δικαιώματα της σύγχρονης γυναίκας είναι η Βασιλική Μελέτη.

Ως γυναίκα, δικαστικός στο Πρωτοδικείο Αθήνας, διδάκτωρ κοινωνικής πολιτικής και συγγραφέας βιβλίων, έχει καταθέσει σειρά προτάσεων που αφορούν στα δικαιώματα των εργαζομένων γυναικών και την έμφυλη ισότητα.

Κυρία Μελέτη, κατέρχεστε υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Νέας Ιωνίας, στις εκλογές του επόμενου Οκτωβρίου, με την ιδιαίτερα δραστήρια νέα δημοτική παράταξη «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία». Ποιο όραμα έχετε για την πόλη σας;

Πράγματι, με τον υποψήφιο δήμαρχο Νέας Ιωνίας, Βασίλη Χριστοδούλου, προχωρήσαμε στην ενεργοποίηση μιας δυναμικής ομάδας με συσπείρωση των δυνάμεων του συνδυασμού μας, αλλά και των δημοτών της πόλης μας. Από τη δημιουργία της δημοτικής μας παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» έως σήμερα έχουμε παρουσιάσει συνολικά 82 μαζικές μας δράσεις. Μέσα από αυτές θέλουμε να δείξουμε πώς οραματιζόμαστε το Δήμο Νέας Ιωνίας από 1/1/2024, όταν με τη στήριξη των συμπολιτών μας θα είμαστε Δημοτική Αρχή της πόλης. Από την πλήρη αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, έως την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας και από τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ως την παροχή πλήρως ψηφιοποιημένων υπηρεσιών στους δημότες.

 

Μιλήστε μας για την παράταξη, τον επικεφαλής σας, αλλά και τους ανθρώπους του ψηφοδελτίου σας.

Η παράταξη έχει κατ’ ουσία δομηθεί «από κάτω προς τα πάνω» και ο Βασίλης Χριστοδούλου, προς τιμή του, ως «πρώτος μεταξύ ίσων», είναι ένας άνθρωπος με σπουδαίο όραμα για τη ζωή και τους συμπολίτες του και φυσικά τον αθλητισμό που έχει μείνει πίσω στην πόλη μας. Το συνδυασμό της παράταξής μας υπογράφουν άνθρωποι με προσφορά στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Νέας Ιωνίας. Συνδημότισσες και συνδημότες έμπειροι στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και νεότεροι άνθρωποι που επιθυμούν να προσφέρουν για πρώτη φορά. Επιστήμονες και επαγγελματίες, νεότεροι και μεγαλύτεροι, γυναίκες και άνδρες, με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες αντιλήψεις για την επόμενη ημέρα του Δήμου μας. Ο στόχος είναι ένας: να πρωτοστατήσουμε στην προσπάθεια να εγγυηθούμε καλύτερες προοπτικές για την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής.

 

Ως δημοτική παράταξη έχετε καταθέσει 39+1 προτάσεις, επισημαίνοντας την ανάγκη σχεδιασμού και σημαντικών παρεμβάσεων στην πόλη σας. Σε ποιους τομείς αναφέρεστε;

Εμείς μιλάμε για ανάγκη εκτεταμένου σχεδιασμού: έχουμε συγκροτήσει μια ρεαλιστική ατζέντα προτεραιοτήτων και στόχων για την εκπόνηση σχεδιασμού πενταετίας. Πάντα με έργα και αποδείξεις. Με την επιτυχημένη εκδήλωσή μας για τον εμπορικό κόσμο της Νέας Ιωνίας, δείξαμε πώς σκοπεύουμε να αναπτερώσουμε την αγορά της Νέας Ιωνίας σε κάθε γωνιά, όπου υπάρχει μαγαζί. Προτάσεις μας είναι δράσεις τόνωσης της τοπικής κατανάλωσης, βραβεύσεις επιτυχημένων επιχειρήσεων, διευκόλυνση στη στάθμευση, μεγαλύτερα και καλύτερα πεζοδρόμια. Όπως έχουμε αναδείξει και συγκεκριμένες προτάσεις στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής. Ξέρουμε πώς θέλουμε να είναι το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου μας: παραμένουμε δίπλα στους αδύναμους, ηλικιωμένους, ασθενείς, τους συμπολίτες μας με αναπηρία, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους μοναχικούς συνανθρώπους μας, αλλά και τα κακοποιημένα παιδιά και τις γυναίκες.

 

Τι πρεσβεύετε ως «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» για τις γυναίκες;

Η «Aλλαγή για τη Νέα Ιωνία» δίνει μεγάλη βαρύτητα σε τομές με ουσιαστικό αποτύπωμα στην προάσπιση της γυναίκας στην τοπική κοινωνία: δωρεάν προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο σε νέες γυναίκες, φοιτήτριες, άνεργες, γυναίκες μονογονεϊκών οικογενειών καθώς και γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας με χαμηλά εισοδήματα. Αλλά και νομική συνδρομή σε θύματα κάθε μορφής βίας, προκειμένου οι γυναίκες στο δήμο μας να έχουν υποστήριξη.

Θα θέλατε συνοπτικά να μας περιγράψετε τις δικές σας θέσεις για το αύριο της Νέας Ιωνίας και τον τρόπο διοίκησης του δήμου;

Το σύνθημα είναι ένα: συνεργασία, σύνθεση, ενότητα, συστηματική δουλειά, σταθερή παρουσία δίπλα σε κάθε δημότη. Στην παράταξη «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» έχουμε την πεποίθηση ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει, αν δεν κινητοποιηθούμε πρώτα εμείς. Στο εγχείρημα αυτό δεν κάνουμε βήμα πίσω. Πρόκειται για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Η παρουσία της παράταξής μας στην πόλη είναι καθημερινή και δεν αφορά μόνο την προεκλογική περίοδο. Μαζί μπορούμε να κάνουμε το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, να διεκδικήσουμε και να παρέμβουμε για να φτιάξουμε το μέλλον που αξίζει στην πόλη μας. Πιστεύουμε στην ενότητα, όχι στη διάσπαση και το διχασμό. Με αρχές και αξίες, τους ανθρώπους και το πρόγραμμά μας, συμπορευόμαστε στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου με μόνο στόχο το καλό της πόλης μας.

Κυρία Μελέτη, σας ευχαριστούμε θερμά για τη συνέντευξη αυτή.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ