Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Γ. Καραμέρος: “Δεν πιστεύαμε ότι κάποιος θα τα πάει χειρότερα από τον κ. Πατούλη αλλά διαψευστήκαμε”

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνέντευξη του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου, κ. Γιώργου Καραμέρου

“Αφήσαμε ένα χρόνο στον κύριο Αμπατζόγλου να μας δώσει δείγματα γραφής και η κόλλα είναι λευκή”, τόνισε στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Γιώργος Καραμέρος σχολιάζοντας το έργο της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου.

Ακόμη ο κ. Καραμέρος κατηγορεί την διοίκηση για ολιγωρία στο ζήτημα της πανδημίας αλλά και για πολλά ακόμη θέματα.

Παράλληλα, ο αρχηγός της παράταξης “Ενωμένο Μαρούσι” απαντά στο ερώτημα για το αν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος και αναφέρεται στα περιθώρια παρέμβασης που υπάρχουν από την θεσμική θέση της παράταξης.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του κ. Καραμέρου έχει ως εξής:

Θα θέλαμε αρχικά να μας πείτε πως κρίνετε, έως τώρα, την δημοτική αρχή του κ.
Αμπατζόγλου.

Η διοίκηση Αμπατζόγλου προέκυψε μέσα από μία εσωκομματική καραμπόλα στη Νέα Δημοκρατία. Όμως ο Δήμος δεν είναι ασφαλιστικό ταμείο ή ένας απρόσωπος κρατικός οργανισμός για να διοικηθεί με διορισμό και παλαιοκομματικές μεθόδους. Χάθηκε μία ευκαιρία αλλαγής στο Μαρούσι και αυτό πια το αναγνωρίζουν και οι δημότες που δεν μας ψήφισαν. Κλείσαμε 18 μήνες με έργο μηδέν. Δεν πιστεύαμε ότι μπορεί κάποιος να τα πάει χειρότερα από τον κ. Πατούλη αλλά διαψευστήκαμε.

Όσον αφορά στο ζήτημα του κορωνοϊού, θεωρείτε ότι έχει υστερήσει η διοίκηση και για αυτό προχωρήσατε σε συγκεκριμένες προτάσεις;

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και οι κυβερνητικές παλινωδίες συνοδεύτηκαν από τοπική αδράνεια στο Μαρούσι. Με τόσα νοσοκομεία και γιατρούς στην πόλη μας το λιγότερο που θα έπρεπε να έχουμε είναι δωρεάν ή συνταγογραφούμενη με μικρή συμμετοχή πρόσβαση στα τεστ για κάθε
οικογένεια. Όχι μόνο για τους μαρουσιώτες αλλά για όλα τα βόρεια προάστια. Αλλά υπάρχει ανικανότητα και απροθυμία επαφής με την κοινωνία. Διατυπώσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προτάσεων αλλά οι διοικούντες έχουν έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα.

Σε ποιους τομείς θα πρέπει να ρίξει το βάρος της η δημοτική αρχή το προσεχές διάστημα;

Να βρεθεί πραγματικά κοντά στο δημότη που έχει πληγεί από την Πανδημία ψυχολογικά αλλά και οικονομικά. Να κάνει τα αυτονόητα προχωρώντας έργα και πρωτοβουλίες που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών. Να διευθετήσει και να υλοποιήσει το έργο που ξεκινήσαμε το 2016 με τη χρηματοδότηση από την περιφέρεια για το ρέμα Σαπφούς. Να φτιάξει τη δημοτική συγκοινωνία να επανασυστήσει τη Δημοτική Αστυνομία. Να φτιάξει έστω ένα σχολείο που έχει να γίνει από εδώ και 14 χρόνια. Να φτιάξει γήπεδο. Να τονώσει την αγορά. να αναδείξει τον πολιτισμό της πόλης την Κεραμική το Μουσείο Τσαρούχη. Να προστατεύσει επί της ουσίας το δασοκτήμα Συγγρού. Να μας πει το όραμά της για το Μαρούσι. Φοβάμαι πως δεν έχει και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά.

Γενικότερα, η παράταξή σας έχει ακολουθήσει μία ήπια αντιπολιτευτική τακτική μέχρι σήμερα. Θα συνεχιστεί αυτή η τακτική ή η περίοδος χάριτος προς την δημοτική αρχή εξαντλήθηκε;

Καταλαβαίνετε από τα παραπάνω ότι εξαντλήθηκε κυρίως η υπομονή των δημοτών όχι δική μας.
Αφήσαμε ένα χρόνο στον κύριο Αμπατζόγλου να μας δώσει δείγματα γραφής και η κόλλα είναι λευκή.

Από τη θέση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τι περιθώρια παρέμβασης υπάρχουν στα σημαντικά ζητήματα του δήμου και πως προσπαθείτε εσείς να ανταποκριθείτε στον θεσμικό σας ρόλο;

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει δυναμιτίσει την αυτοδιοίκηση και αυτό είναι γνωστό. Κατάργησε στην ουσία τα δημοτικά συμβούλια δίνοντας όλες τις εκτελεστικές αρμοδιότητες στον δήμαρχο και την οικονομική επιτροπή. Επίσης τόσο ο δήμαρχος Αμαρουσίου όσο και πολλοί άλλοι ακόμα και την περίοδο που η Πανδημία ήταν σε ύφεση με μηδενικά κρούσματα, επέλεξαν να κρύβονται με συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων μέσω υπολογιστή και δια περιφοράς. Χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα την πανδημία και αυτό είναι προσβολή για μία κοινωνία που δοκιμάζεται Παρόλα αυτά δεν μας πτοεί γιατί έχουμε απευθείας επαφή με την κοινωνία και αλληλεπίδραση με αυτή. Υπάρχει έλλειμμα Δημοκρατίας αυτήν την περίοδο και είναι ξεκάθαρο πια και στους πολίτες.

Αν και είναι πολύ νωρίς, θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο πως θα είστε ξανά υποψήφιος δήμαρχος στις προσεχείς εκλογές;

Χιλιάδες συνδημότες μας έδωσαν ένα καθήκον και ένα ρόλο να επιτελέσουμε. Ως αντιπολίτευση να ελέγχουμε τη διοίκηση και να καταθέτουμε προτάσεις. Τόσο οι συνεργάτες μου όσο και εγώ θεωρούμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε στην πόλη μας και ευρύτερα στην περιοχή μας. Οι πολίτες θα μας δείξουν το δρόμο. Σας θυμίζω ότι διετέλεσα και πέντε χρόνια Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου τομέα με ένα έργο το οποίο ακόμα εξελίσσεται και υπερβαίνει τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε για το Μαρούσι εργαζόμαστε για τους συνδημότες μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ