Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Μια θυσία που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα

Δημοσιεύθηκε

στις


Συμπληρώθηκαν 109 χρόνια από το θάνατο του Παύλου Μελά, του θρυλικού στην ιστορία καπετάν Μίκη Ζέζα, ο οποίος την 13η Οκτωβρίου του 1904, θυσιάστηκε για την ελευθερία της Μακεδονίας και συγχρόνως ολόκληρης της Ελλάδος.
Στην αίθουσα του Δημαρχείου Κηφισιάς, «Δήμαρχος Βασίλειος Γκατσόπουλος» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα και  τη θυσία του Παύλου Μελά, παρουσία της εγγονής του, Ναταλίας Ιωαννίδη, με ομιλήτρια τη Δημοτική Σύμβουλο Κηφισιάς και φιλόλογο, κα Λίλα Παπαδημητρίου.
Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Νίκος Χιωτάκης, υπογράμμισε ότι «ο Παύλος Μελάς αποτέλεσε υπόδειγμα γενναιότητας και αυταπάρνησης για την απελευθέρωση της πατρίδας. Αποτελεί εθνική ανάγκη να θυμόμαστε κάθε χρόνο την επέτειο αυτή, για να διδασκόμαστε και για να συνειδητοποιούμε την αξία και την τεράστια σημασία για την πατρίδα μας, της Μακεδονίας» και πρότεινε στην εγγονή του Παύλου Μελά να αναλάβει ο Δήμος Κηφισιάς τη συντήρηση της οικίας του.
Η κα Παπαδημητρίου στην ομιλία της, αναφέρθηκε στην Ιστορία και την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και κυρίως στην ηρωική μορφή του Παύλου Μελά, η θυσία του οποίου αποτέλεσε την αφορμή για την αφύπνιση των Ελλήνων και οδήγησε στην ενίσχυση του Μακεδονικού Αγώνα και στην τελική διάσωση της Μακεδονίας μας από τους εχθρούς.
Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε στον ανδριάντα του Παύλου Μελά επιμνημόσυνη δέηση από το Σύλλογο «Παύλος Μελάς» στην οποία κατέθεσε στεφάνι ο Δήμαρχος Κηφισιάς.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ