Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Παραστάσεις υψηλού επιπέδου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Διήμερο με υπέροχες

μελωδίες και χορούς

Οι λάτρεις της κλασικής μουσικής και των παραδοσιακών χορών και εθίμων, κατέκλυσαν την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης και απήλαυσαν καταπληκτικές παραστάσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο.   

Το Σάββατο, η αίθουσα του Δημοτικού  Θεάτρου γέμισε από τους πολυπληθείς φίλους της κλασικής μουσικής, που ήρθαν για να παρακολουθήσουν ένα καταπληκτικό ρεσιτάλ των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου. Το καλλιτεχνικό προσωπικό του Δημοτικού Ωδείου, με τη  ποιότητα και η επαγγελματική επάρκεια μας έτερψε το φιλόμουσο κοινό με τις υπέροχες εκτελέσεις τους.  Ήταν μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη μουσική από την προκλασική, τη μπαρόκ έως τη μουσική του 20 αιώνα. 

Συνάντηση με τις λαϊκές μας παραδόσεις
Τη Κυριακή, το Δημοτικό Θέατρο έγινε χώρος ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και παρουσίασης εθίμων που σχετίζονται με τους χορούς και τα δρώμενα στις γιορτές του χρόνου.
Το τμήμα Παραδοσιακών χορών του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης (ΠΕ. Α. Π) σε συνεργασία με το Εθνομουσικολογικό Ιδρυμα Π. Ζήση,  επιχείρησαν να ζωντανέψουν την παράδοση με πολύ μεγάλη επιτυχία και  ταξίδεψαν  το πολυπληθές κοινό. Είναι πράγματι καταπληκτική η ανταπόκριση του κόσμου σε τέτοιου είδους δρώμενα, που στάθηκε τυχερό εξασφαλίζοντας θέση στην αίθουσα,  πίσω στο χρόνο, για να συναντήσει τις λαϊκές μας παραδώσεις με χορούς και δρώμενα που προέρχονται από την αρχαιοελληνική παράδοση…

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ