Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου τίμησε τον αιεθαλή ζεν πρεμιε του ελληνικού σινεμά

Δημοσιεύθηκε

στις

Αφιέρωμα στον ηθοποιό Σπύρο Φωκά

Μια ξεχωριστή βραδιά-αφιέρωμα στην πολύχρονη κινηματογραφική διαδρομή του Σπύρου Φωκά διοργάνωσε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου. Στην εκδήλωση προς τιμήν του διεθνούς Έλληνα ηθοποιού παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου,κ. Γιώργος Πατούλης, καταξιωμένοι εκπρόσωποι από το χώρο του κινηματογράφου και των τεχνών όπως, επίσης, πλήθος κόσμου και θαυμαστών του ηθοποιού.

Ο κ. Πατούλης, υποδεχόμενος τον ηθοποιό στο Μαρούσι ανέφερε: «είναι τιμή για την πόλη να φιλοξενεί απόψε το Σπύρο Φωκά και μέσα από το συγκεκριμένο αφιέρωμα να φωτίζεται η μεγαλειώδης κινηματογραφική διαδρομή του», σημειώνοντας ότι ο Δήμος Αμαρουσίου αγαπά τον πολιτισμό, για αυτό και σταθερά στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει σημαντικές πολιτιστικές πρωτοβουλίες αλλά και να τιμά τους ανθρώπους εκείνους που έχουν προσφέρει και προσφέρουν στον πολιτισμό. Με την ευκαιρία του αφιερώματος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου πρ
οσέφερε στον Έλληνα διεθνή ηθοποιό τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στην υποκριτική τέχνη. Ο ηθοποιός ανταπέδωσε την τιμή και την αγάπη του κοινού με μία μεγαλοπρεπή υπόκλιση. 
Στη διάρκεια της βραδιάς, που συντόνισε ο θεατρικός συγγραφέας Στέφανος Κακαβούλης, παρουσιάστηκαν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις περισσότερες από 80 ταινίες όπου έχει συμμετάσχει ο ηθοποιός στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Στο πάνελ της εκδήλωσης, οι σκηνοθέτες Δημήτρης Κολλάτος, Γιώργος Σκαλενάκης, Νίκος Ζερβός, και η κριτικός θεάτρου Ροζίτα Σώκου, σκιαγράφησαν το προφίλ του ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου με τη διεθνή σταδιοδρομία στο Χόλυγουντ και στην Ιταλία, ενώ μετέφεραν στο ακροατήριο ιστορίες από τα παρασκήνια για τη γνωριμία και συναναστροφή τους με τον ηθοποιό.
Για τον Σπύρο Φωκά μίλησε, επίσης, ο ποιητής Δημήτρης Ιατρόπουλος.  Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μία σύντομη παρουσίαση του βιβλίου του Στέφανου Κακαβούλη, «Παιδιά του πατρός» που ως ομώνυμη θεατρική παράσταση προσεχώς θα κάνει πρεμιέρα με πρωταγωνιστή το Σπύρο Φωκά. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Νίκος Πέππας και η σύντροφος του ηθοποιού Λίλιαν Παναγιωτοπούλου, εκπρόσωποι από το χώρο του θεάματος, και ευρύτερα τον καλλιτεχνικό χώρο.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ