Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Εγκαίνια του χώρου από το Δήμο Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέο σπίτι για το Μουσείο Θεάτρου

Σκιών «Ευγένιος Σπαθάρης»

Σε νέο αναβαθμισμένο χώρο, ιδιοκτησίας του Δήμου Αμαρουσίου, στεγάστηκε ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς της πόλης και της πολιτιστικής της παράδοσης, το Μουσείο Θεάτρου Σκιών “Ευγένιος Σπαθάρης”.

Τα εγκαίνια του νέου χώρου στέγασης του Μουσείου στην περιοχή της Κοκκινιάς πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Επαμεινώνδα Γαρδέλη, των Αντιδημάρχων κ.κ. Νικόλαου Πέππα, Σπύρου Σταθούλη, Νικόλα Αλεπού, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Δημήτρη Καμπούκου και Δημήτρη Σμυρνή,  εκπροσώπων του καλλιτεχνικού κόσμου, της τέχνης του Καραγκιόζη, φορέων και συλλόγων της πόλης και των όμορων Δήμων και πολλών φίλων του Θεάτρου Σκιών. Στο νέο φιλόξενο χώρο, τα εκθέματα αναδεικνύονται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσελκύοντας τον επισκέπτη να περιηγηθεί στο χώρο, να τα θαυμάσει στις προθήκες του και να “ταξιδέψει” στην ιστορία του Θεάτρου Σκιών. 

Παράλληλα, ο προαύλιος χώρος του Μουσείου θα διαμορφώνεται κατά περιόδους σε Θέατρο για παραστάσεις Θεάτρου Σκιών από τους συνεχιστές της τέχνης του Σπαθάρη. Την ημέρα των εγκαινίων οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν την παράσταση “Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο καταραμένος όφις” με τον Γιάννη Νταγιάκο.  

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Λέκκας, ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης, η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη, ο ζωγράφος Κώστας Σπυρούνης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Καραγκιοζοπαικτών Παναγιώτης Καπετανίδης και ο εκπρόσωπος της UNIMA Τάκης Σαρρής. Το Μουσείο Θεάτρου Σκιών “Ευγένιος Σπαθάρης” βρίσκεται επί της οδού Βορείου Ηπείρου 27 & Μεσογείων και λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 14:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 – 6127245.  Ηλεκτρονική Διεύθυνση: w.w.w.karagiozismuseum.gr / e-mail: [email protected]        

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ