Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Ένα σπουδαίο ορατόριο στο Μεγάρο Μουσικής

Δημοσιεύθηκε

στις

«Ελεγεία ελπίδας σε καιρούς απελπισίας»

Το Σάββατο 31 Μαρτίου και την Κυριακή 1 Απριλίου 2012, στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία το σύγχρονο ορατόριο “Παύλος Εθνών Άγγελος”.
Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης αυτής είχε η  Γραμματεία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος (ΓΙΕΙΕ) που εκπροσωπεί τα Ελληνογαλλικά Σχολεία της Ελλάδας.

Ο καθηγητής της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ», κ. Ηλίας Λιαμής, με το κείμενο και τους στίχους του παρουσίασε ένα πνευματικό ταξίδι για τη ζωή, το έργο και κυρίως την προσωπικότητα του Αποστόλου Παύλου, με θαυμάσιο ποιητικό και λυρικό ήθος, μελοποιημένο από τον συνθέτη και αρχιμουσικό κ. Ελευθέριο Καλκάνη και πλαισιωμένο από χορό και οπτικοακουστικό υλικό, σε σκηνοθεσία του κ. Βασίλη Αναστασίου.
Τα παιδιά της χορωδίας και της χορευτικής ομάδας της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» μαζί με 500 ακόμη παιδιά των άλλων Ελληνογαλλικών Σχολείων της Αθήνας, σε συνεργασία με την συμφωνική ορχήστρα και χορωδία του Δήμου Αθηναίων,  σε μια άρτια παράσταση γεμάτη νεανικό σφρίγος και ακούσματα εξαιρετικής πολιτιστικής  σημασίας και καλλιτεχνικής αξίας, μάγεψαν το κοινό και τις δύο ημέρες.
Παρόντες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας στην Αθήνα,  ο Αρχιεπίσκοπος των εν Αθήναις Καθολικών κ.κ. Νικόλαος και η  εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων κ. Π. Ψαράκη.
Όλα τα έσοδα της παράστασης της 1ης Απριλίου, από την κατάμεστη αίθουσα, μοιράσθηκαν στα συσσίτια των αστέγων του Δήμου Αθηναίων, της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Καθολικής Αρχιεπισκοπής, ενώ τα έξοδα ανέλαβαν εξ ολοκλήρου τα Ελληνογαλλικά Σχολεία, μέσω της ΓΙΕΙΕ, της οποίας Πρόεδρος  είναι  η  sœur Esperance, Γενική Διευθύντρια της Ελληνογαλλικής Σχολής   «Άγιος Ιωσήφ».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ