Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Μια μοναδική προσέγγιση στο Θείο Δράμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Θρησκευτική συναυλία στη Μεταμόρφωση

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και το Μουσικό Σχολείο Ιλίου, διοργάνωσαν την Τρίτη, 3 Απριλίου, μια θρησκευτική συναυλία λίγο πριν το κατανυκτικό κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Στην ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο Εκκλησία ακούστηκαν ύμνοι που ψάλλονται κατά την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα από την Βυζαντινή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Παλάσκα και της Χορωδού Μύριαμ Μαρίνου, καθώς επίσης και την Συμφωνική Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Ιλίου που διηύθυνε ο Μαέστρος Ιωάννης Πανταζάτος. 


Στο πρώτο μέρος, ακούστηκαν γνωστοί Βυζαντινοί ύμνοι από την 35μελή Βυζαντινή χορωδία ενώ στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε το Ορατόριο του Ιταλού μουσικοσυνθέτη Τζιοβάνι Μπατίστα Περγκολέζι (Giovanni Battista Pergolesi) Στάμπατ Μάτερ (Stabat Μater), που βασίζεται σε έναν από τους συγκινητικότερους θρησκευτικούς ύμνους που έχουν γραφτεί μέχρι σήμερα. Πρόκειται για ένα λατρευτικό ποίημα του μεσαίωνα προς την παρθένο που θρηνεί μπροστά στο σταυρό.


Μια συναυλία με ύφος έντονης θρησκευτικότητας και περισυλλογής, όπου οι βυζαντινοί ύμνοι και η κλασσική μουσική προσέγγισαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο το Θείο Δράμα.
Υπεύθυνος για την διοργάνωση της εκδήλωσης ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Σφυρής. Στην εκδήλωση, παρευρέθησαν ο σεβασμιότατος πατέρας Μιχαήλ, ο σεβασμιότατος πατέρας Δημήτριος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γιώργος Ηλιόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.  Κώστας Κολοβός, Βασιλική Μπαλαρή, Χαρίκλεια Νικολοπούλου, Γιώργος Χρονόπουλος και Χρήστος Χρυσανθακόπουλος.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ