Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Δήμος Ιλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Βραδιές θεάτρου στο πάρκο Αντώνη Τρίτσης

Στα πλαίσια του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2011», το  Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και  Άθλησης  Δήμου Ιλίου διοργανώνει αυτές τις ημέρες μια σειρά θεατρικών παραστάσεων στο θέατρο του πάρκου “Αντώνης Τρίτσης” με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.  

Την Κυριακή 18, την Τρίτη 20 και την Πέμπτη 22 Σεπετμεβρίου, στις 8.30 μ.μ., η Θεατρική ομάδα του ΔΗ.ΚΕ.Π.Α Δήμου Ιλίου ανεβάζει τη «Μήδεια» του Μποστ σε σκηνοθεσία Θανάση Χαλκιά
Λίγα λόγια για το έργο: Μέσα σε ένα περιβάλλον όπου συνυπάρχουν πρόσωπα της μυθολογίας, ήρωες των τραγωδιών και φιγούρες της νεότερης ιστορίας, μορφές που ισχύουν αλλά ταυτόχρονα ακυρώνονται, ο Μποστ περιγράφει την περιπέτεια ενός ολόκληρου έθνους, του ελληνικού. Με όχημα την ίδια τη γλώσσα, διακωμωδεί, σατιρίζει, παρωδεί, αποδομεί όλη τη νεοελληνική ημιτέλεια. Μας γνωρίζει μια Μήδεια που σφάζει τα παιδιά της μέσα σε μια Ελλάδα που δε διστάζει κάθε τόσο, με ευκολία  να μιμείται την ευριπίδεια ηρωίδα.

“Δεν είμαι εγώ…”
Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 μ.μ., η Ομάδα Θεάτρου του Δήμου Αγίας Παρασκευής παρουσιάζει  την θεατρική παράσταση “Δεν είμαι εγώ…”, ένα έργο του Γρηγόριου Ξενόπουλου.
Λίγα λόγια για το έργο: Από τις καλύτερες φαρσοκωμωδίες του  Ξενόπουλου. Ένα έργο με ανατροπές που   φέρνει  αλυσιδωτές  αντιδράσεις στη ζωή  πολλών  ανθρώπων. Ο  Πέτρος Παπαπέτρου, οικογενειάρχης, σοβαρός μαθηματικός ταγμένος στη δουλειά του, με την απόλυτη λογική να κυριαρχεί στην σκέψη του, αδυνατεί να εξηγήσει αλλιώς κάποια γεγονότα και φτάνει στον απόλυτο επίσης παραλογισμό μέχρι στο σημείο να πιστεύει ότι τρελάθηκε, καθώς όλα τα φαινόμενα δείχνουν να είναι σωστά και δεν επιδέχονται άλλη  ερμηνεία.  Ένα έργο καταστάσεων όπου μπλέκονται ο έρωτας, οι επιθυμίες, η ηθική και η ανηθικότητα.  

«Η κυρία του Μαξίμ»
Tην Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 μ.μ. η θεατρική  ερασιτεχνική ομάδα Δήμου Κηφισιάς ανεβάζει το έργο του Ζώρζ Φεϋντώ   «Η κυρία του Μαξίμ».
Λίγα λόγια για το έργο: Ο Φεντώ ανανέωσε το κωμικό θέατρο, δημιούργησε μια κωμική βιαιότητα, ένα παραλήρημα, ένα διάλογο με διαρκή κίνηση, που δεν βρίσκουμε πουθενά αλλού και που κάνουν το θέατρό του “πλήρες θέατρο”.Δεν χρησιμοποιεί συγκροτημένη αφήγηση αλλά υπερβολές. Οι πλοκές των έργων του είναι γεμάτες με μηχανορραφίες, λάθη και παρεξηγήσεις. Τα έργα του ήταν “εμπορικά”, αλλά παρόλα αυτά παρουσίαζαν μια έντονη ηθική αίσθηση, έτοιμα να κρίνουν την ανθρώπινη συμπεριφορά

Απόδοση-Διασκευή: Βάσια Παναγοπούλου, Χρήστος Καρδαχάκης  Σκηνοθεσία-Κουστούμια: Κική Αυγουστάτου.
Σκηνικά: Τόνια Αγγελοπούλου.
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Αυγουστάτος.
Χορογραφίες: Άννα Ανυφαντή.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ