Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Αφιέρωμα του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου στο ελληνικό σινεμά

Δημοσιεύθηκε

στις

Mουσική περιπλάνηση με τραγούδια από αξέχαστες ταινίες

Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι με μελωδίες από τις ελληνικές ταινίες που άφησαν εποχή απόλαυσε το πλήθος των θεατών που κατέκλυσε την πλατεία Ηρώων για να παρακολουθήσει τη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου που ήταν  αφιερωμένη στον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Παρουσία σπουδαίων καλλιτεχνών και εκλεκτών προσκεκλημένων, του μεγάλου συνθέτη Μίμη Πλέσσα, της Δέσποινας Στυλιανοπούλου, του Φαίδωνα Γεωργίτση, της Μαρίας Ιωαννίδου, του Δημήτρη Κωνσταντάρα, της Ίνκα Ναθαναήλ, του Γιάννη Ευαγγελλίδη, της Βίλμας Τσακίρη, της Λιζέττα Νικολάου, της Ματθίλδης Μαγγίρα, του Αβραάμ Λουτρίδη, η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, υπό τη διεύθυνση της Φωτεινής Κοσκόρου – Παλαμίδη, ερμήνευσε μελωδίες, σε μία μουσική περιπλάνηση από τις αξέχαστες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.
Τη Μικτή Χορωδία, συνόδευσε η Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου, ενώ  τραγούδια ερμήνευσαν η καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου σύγχρονου τραγουδιού του Ωδείου Αγγελική Κουνάκη, ο Άγγελος Χρoνάς, συνεργάτης επί σειρά ετών των Πλέσσα, Χατζηνάσιου και Σπανού. Επίσης ο Γιώργος Καλογρίδης, η Κατερίνα Δημητρίου, η Κατερίνα Αυγέρη, η Μαρίνα Μπακοπούλου. Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης η χορευτική Ομάδα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, υπό τη διδασκαλία της Μαρίας Θεοδωράτου.                                             
Ιδιαίτερη ήταν και η παρουσία της Λιζέττα Νικολάου, στην εκδήλωση – αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο, η οποία ερμήνευσε αξέχαστα τραγούδια που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει και αγαπήσει.     
Ο Πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, κ. Νικόλαος Πέππας, αφού μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, απένειμε τιμητική πλακέτα σε όλους τους παρευρισκόμενους καλλιτέχνες για τη μεγάλη τους προσφορά στον ελληνικό κινηματογράφο και τη συμμετοχή τους στο αφιέρωμα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού. Τιμητική πλακέτα στον Μάκη Δελαπόρτα  προσέφερε η Δ/ντρια του Δημοτικού Ωδείου Φωτεινή Κοσκόρου για την ευγενική προσφορά του στην παρουσίαση του προγράμματος. Στον κ. Δελαπόρτα ανήκει η συστηματική συλλογή και καταγραφή των τραγουδιών του ελληνικού κινηματογράφου, που αποτελούν πολύτιμη πολιτιστική παρακαταθήκη, ενώ περισσότερες από 20 βιογραφίες σπουδαίων καλλιτεχνών είναι δικό του δημιούργημα.        
Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι από συλλόγους και φορείς της πόλης καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  κ.κ. Δημήτριος Σμυρνής, Νικόλαος Αλεπούς, Αντώνης Παρτσινέβελος, Κατερίνα Αναστασιάδου και ο Ειδικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Μιχάλης Μπάρλας.       

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ