Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Η Αγία Παρασκευή τίμησε έναν μεγάλο καλλιτέχνη

Δημοσιεύθηκε

στις

Τελετή έναρξης του θερινού «Σινε Θανάσης Βέγγος»

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντονης συγκίνησης, η Επίσημη Τελετή Έναρξης του θερινού κινηματογράφου του Δήμου Αγιας Παρασκευής «ΣΙΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ» που πλέον μετονομάστηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε «ΣΙΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ», σαν ελάχιστο δείγμα τιμής και ευγνωμοσύνης στον σπουδαίο ηθοποιό και μοναδικά ανθρώπινο δημότη της πόλης που δεν είναι πια κοντά μας.

Παρούσα στη σεμνή αυτή εκδήλωση η σύζυγος του αείμνηστου Θανάση Βέγγου, κα Ασημίνα Βέγγου και η φίλη της οικογένειας κα Έφη Ζωγράφου.
Η αυλή του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής (Νεαπόλεως 5-7),γέμισε με μικρούς και μεγάλους που ήρθαν για να συμμετέχουν στην εκδήλωση τιμής προς τον αναντικατάστατο καλλιτέχνη και για να απολαύσουν  μια ταινία – αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του με τον τίτλο «Ένας  Άνθρωπος Παντός Καιρού» σε σκηνοθεσία Γιάννη Σολδάτου.
Στον σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Β. Ζορμπάς  αφού ευχαρίστησε θερμά την κα Ασημίνα Βέγγου που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Δήμου Αγίας Παρασκευής και ήταν παρούσα στην Τελετή Έναρξης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «…για να πετύχουμε να λειτουργήσει και φέτος ο κινηματογράφος χρειάστηκε σαν νέα Δημοτική Αρχή, να δώσουμε σκληρό αγώνα για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που υπήρχαν». Επίσης, διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος προσωπικά σαν Δήμαρχος αυτής της πόλης αλλά και σύσσωμη η Νέα Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένοι να διατηρηθεί και -παρά τις αντίξοες συνθήκες- να ενδυναμωθεί η πρωτοπορία της Αγίας Παρασκευής στο πολιτιστικό γίγνεσθαι.
Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε και επίσημα την μετονομασία του «ΣΙΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ» σε «ΣΙΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ» και μίλησε  με ιδιαίτερη συγκίνηση για τη σπουδαία παρακαταθήκη αξιοπρέπειας, ήθους και ανθρωπιάς που άφησε πίσω του ο καθιερωμένος στις καρδιές των απλών Ελλήνων, ο δικός μας Θανάσης Βέγγος τονίζοντας ότι : «Ο Θανάσης Βέγγος κέρδισε την αθανασία μέσω των έργων του. Οι μνήμες δεν πεθαίνουν ποτέ και μας συντροφεύουν για πάντα.»
Στη συνέχεια απένειμε, εκ μέρους όλης της πόλης, τιμητική πλακέτα στην κυρία Ασημίνα Βέγγου. Λόγω έντονης συναισθηματικής φόρτισης της κας Βέγγου η κα Έφη Ζωγράφου μίλησε εκ μέρους της για τις προσωπικές και ανθρώπινες στιγμές του αξέχαστου ηθοποιού.
Μίλησαν ακόμα ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για την Αγία Παρασκευή» κ. Β. Γιαννακόπουλος, ο σκηνοθέτης κ. Γ. Σολδάτος και ο μαέστρος της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγίας Παρασκευής κ. Ξ. Τζανίνης που είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον μεγάλο μας ηθοποιό.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Βουτσινάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι ,εκπρόσωποι των Τεχνών και του Πολιτισμού και Εκπρόσωποι Τοπικών Φορέων, Σωματείων και Συλλόγων.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ