Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Επετειακή εκδήλωση στο Μαρούσι

Δημοσιεύθηκε

στις

Η μακραίωνη πορεία του Ποντιακού Ελληνισμού

Με πλούσια καλλιτεχνικά δρώμενα, ο Ποντιακός Σύλλογος Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης, έχοντας την υποστήριξη του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποίησε τη δεύτερη επετειακή εκδήλωσή του, στην πλατεία Εργατικών Κατοικιών Αμαρουσίου, με τίτλο «Πόντος – 3000 χρόνια Ιστορίας».

Στην εκδήλωση τιμής στην ιστορία του Πόντου, ο Πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, κ. Νικόλαος Πέππας, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Αμαρουσίου, κ. Γιώργου Πατούλη, και τα θερμά του συγχαρητήρια προς τον Ποντιακό Σύλλογο για τη διοργάνωση εκδηλώσεων που κρατούν ζωντανή την ιστορία και την παράδοσή μας. «Ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται κοντά στους συλλόγους της πόλης μας που προάγουν τον πολιτισμό και μεταλαμπαδεύουν στις νέες γενιές την πολιτιστική παράδοση μας» πρόσθεσε ο κ. Πέππας.
Ο Πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», κ. Δημήτρης Κοσμίδης, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του Δ.Σ. και των μελών του Συλλόγου προς το Δήμαρχο για την υποστήριξη που παρέχει ο Δήμος Αμαρουσίου στο Σύλλογο από της συστάσεως του μέχρι σήμερα. Εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Επ. Γαρδέλης, και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία βραδιά πλούσια σε μουσική, χορό και τραγούδι. Τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Ποντίων Αιγάλεω «Ο Καύκασος», της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων Αττικής, του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Άνω Λιοσίων «Η Τραπεζούντα» και του Συλλόγου Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής ενθουσίασαν και διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους που συμμετείχαν στην εκδήλωση.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμήθηκε για την σημαντική συνεισφορά του στη διατήρηση και ανάδειξη του Ποντιακού Πολιτισμού, αλλά και για την υποστήριξη του στο Σύλλογο Αμαρουσίου ο πρώτος Αντιπρόεδρος της Πανποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Κώστας Αλεξανδρίδης.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ