Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Μουσικοχορευτική συνάντηση των ΚΑΠΗ τριών Δήμων

Δημοσιεύθηκε

στις

Χορωδιακή πανδαισία στη Νέα Ιωνία

Οι χορωδίες των ΚΑΠΗ του Δήμου Ν. Ιωνίας και με τη συμμετοχή των χορωδιών των Δήμων Μεταμόρφωσης και Κηφισιάς που αποτελούνται από επίλεκτα μέλη των ΚΑΠΗ των εν λόγω Δήμων αντάμωσαν την 7η Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Νέας Ιωνίας που βρίσκεται στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ 4 στη Ν. Ιωνία, πλησίον του ΚΕΠ.

Στη μεγάλη αίθουσα δημιουργήθηκε συνωστισμός από νωρίς το απόγευμα από άνδρες και γυναίκες που ήθελαν να απολαύσουν αυτήν την ωραία εκδήλωση που αποτελείτο από ένα υπέροχο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.  Την έναρξη έκανε η εκλεκτή κοινωνική λειτουργός κα Αγγελική Χατζηλουκά η οποία απεύθυνε χαιρετισμό και εξήρε την επιτυχία του θεσμού αυτού που πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια την ίδια εποχή.

Στη συνέχεια το χορευτικό συγκρότημα των μελών του ΚΑΠΗ του Δήμου Νέας Ιωνίας χόρεψε την Καραγκούνα (συρτός Χανιώτης). Ακολούθησε η καλλίφωνη χορωδία των ΚΑΠΗ  Μεταμόρφωσης που ερμήνευσε τα εξής τραγούδια: “Με το λίχνο του Άστρου”, “Ένα το χελιδόνι”, “της Δικαιοσύνης”, “χάρτινο το φεγγαράκι”. Χορωδός ο υπέροχος Νίκος Καριώτης. Αμέσως μετά η υπέροχη χορωδία των ΚΑΠΗ Κηφισιάς  μας μάγεψε με τα κάτωθι τραγούδια: “Η Ερυθραία μας” -υπέροχο και επίκαιρο- “η δουλειά κάνει τους άντρες” (Μ. Λοίζος), “ξανά παιδιά” (Μουσική Καπετανάκη , Στίχοι Βασιλειάδη), “Γειά σου χαρά σου Βενετιά”. Χορωδός o Νίνο Κιτάνι. Ακολούθησε ομιλία από την κα Λουκία  Πολυχρονοπούλου με θέμα “Αφιέρωμα στην καντάδα”. Με τα λεγόμενά της η κα Πολυχρονοπούλου ξεσήκωσε τους θεατές με αποτέλεσμα η χορωδία της Ν. Ιωνίας και τα υπέροχα γηρατειά της να ερμηνεύσουν όλοι μαζί παλιές αξέχαστες καντάδες.

Η χαρά αφάνταστη και η ατμόσφαιρα εορταστική. Η χορευτική ομάδα των μελών των ΚΑΠΗ Ν. Ιωνίας έκλεισε το αξέχαστο αυτό απόγευμα με νησιώτικους χορούς που μας κατέπληξαν. Χίλια μπράβο στη δασκάλα χορού κα Νεκταρία Πατσιά. Άξια και εμφανίσιμη. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έναρξη του προγράμματος μέχρι το τέλος  τα χειροκροτήματα ήταν θερμά και ασταμάτητα. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτική κ. Γιάννης Κολμανιώτης και ο επικεφαλής της παράταξης ΠΑΚ και  Δημοτικός Σύμβουλος κ. Άρης Χατζησαββίδης. Εύγε στους διοργανωτάς! 

ΚΟΣΙΚΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΚΑΠΗ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ