Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Δήμος Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία έξοχη συναυλία από τους «Κιθαριστές»

Κλασικά κομμάτια ελαφράς μουσικής και ελαφρά κομμάτια κλασικής μουσικής παρουσίασαν ως επί το πλείστον «οι Κιθαριστές», η ορχήστρα κιθαριστών του Δήμου Αμαρουσίου, στη συναυλία που διοργάνωσε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου στο Θέατρο ΔΑΪΣ, παρουσία, μεταξύ άλλων και του Δημάρχου Αμαρουσίου, κ. Γιώργου Πατούλη και του Προέδρου του Κέντρου Τέχνης, κ. Νικολάου Πέππα.

Η ορχήστρα, με σολίστ στο βιολί τη Ληδία Μπουντούνη, και ερμηνεύτρια στο τραγούδι την Ελεάνα Κωνσταντά, εκτέλεσε, επίσης, διασκευές του Διευθυντή της ορχήστρας Ευάγγελου Μπουντούνη. Πρόκειται για αυθεντικές συνθέσεις του μαέστρου που έχει εντάξει στο ρεπερτόριό της. Με κύριο σταθμό τη μουσική του Μάνου Χατζηδάκι, «οι Κιθαριστές», επίσης, στις εμφανίσεις τους κάνουν μία διαδρομή με ποιοτικές εκτελέσεις σε όλα τα είδη και τις εποχές της μουσικής σκηνής.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο κ. Πατούλης, συνεχάρη το Διευθυντή της ορχήστρας και έφορο των τμημάτων κλασικής κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, Ευάγγελο Μπουντούνη, όπως και το σύνολο της ορχήστρας για την εξαιρετική συναυλία που χάρισαν στο κοινό, και δήλωσε: «Η ίδρυση της ορχήστρας των «Κιθαριστών» πριν από έναν χρόνο ήταν ένα σημαντικό μουσικό βήμα για το Δήμο, που υποδηλώνει το έμπρακτο ενδιαφέροντος της Δημοτικής Αρχής για την καλλιέργεια της μουσικής παιδείας στην πόλη».
Ο μαέστρος, από την πλευρά του, δήλωσε τυχερός που η συγκεκριμένη ορχήστρα κιθαριστών ιδρύεται σε έναν Δήμο όπως το Μαρούσι, “με έναν Δήμαρχο όπως τον κ. Πατούλη, που αγαπά τη μουσική, αλλά και τον Νικόλαο Πέππα ως Πρόεδρο του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού που παρέχει κάθε διευκόλυνση για τη λειτουργία της ορχήστρας”.
Τους «Κιθαριστές» του Δήμου Αμαρουσίου αποτελούν 47 μέλη της σχολής κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου και απόφοιτοι κιθαριστές του μαέστρου κ. Μπουντούρη. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν η Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Φωτεινή Κοσκόρου – Παλαμίδη και η μουσικολόγος Ελένη Χοζού.
Για τη συναυλία συνεργάστηκαν οι καθηγητές και οι καθηγήτριες της κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου: Β. Μαστοράκης, Αγγ. Μπότσης, Χ. Πελώνης, Κ. Τσερεγκώφ, Σ. Στριγγάρη, Λ. Βαλασέλλης, Α. Καρποντίνης, Ν. Δραγώνας, Μπ. Διαγωμά, Αγγ. Χρονάς, Λ. Κάναρης, Στ.Κουρούσηε, Γ. Κουτρής.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ