Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Κέντρο Γαία

Δημοσιεύθηκε

στις

Εορτασμός της

Διεθνούς Ημέρας

Μουσείων την Κυριακή 

• Ελεύθερη θα είναι η είσοδος στο Μουσείο  που βρίσκεται στην Κηφισιά από τις 10.00 έως και τις 17.00
«Μουσεία και Μνήμη» είναι το θέμα που επέλεξε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2011.

Τα μουσεία διαφυλάσσουν τη μνήμη και αφηγούνται ιστορίες. Διαθέτουν πλούσιες συλλογές, οι οποίες διασώζουν τη μνήμη των κοινωνιών.
Οι συλλογές αυτές συγκροτούνται από τεκμήρια της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2011 αποτελεί μια ευκαιρία ανακάλυψης της ατομικής και συλλογικής μνήμης. Τα επιμέρους θέματα που προτείνει το ICOM είναι: «Συλλογές και τεκμήρια, επιμέλεια και πρόσβαση – Ιστορία των μουσείων – «Ξεχασμένες» μνήμες – Σχέση μνήμης, κοινωνίας και ταυτότητας – Η πολιτιστική συνεισφορά της Αφρικής στον κόσμο». 
Στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και στο Κέντρο ΓΑΙΑ (Λεβίδου 13, Κηφισιά), την Κυριακή 15 Μαίου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν από κοντά τα εργαστήρια Βοτανικής, Χερσαίας Ζωολογίας και Υδροβιολογίας και να ανακαλύψουν πως δημιουργούνται και συντηρούνται οι συλλογές, η περιοδική έκθεση βιβλίου θα τους φέρει πίσω «ξεχασμένες» μνήμες από τα παιδικά τους χρόνια. Η έκθεση των σπουδαστών της Σχολής Καλών Τεχνών θα τους δώσει μία διαφορετική οπτική γωνία στην έννοια της συλλογικής μνήμης, ενώ η περιήγηση στις μόνιμες εκθέσεις συντελεί στον επαναπροσδιορισμό της σχέσης του ανθρώπου με την φύση και τα περιβαλλοντικά θέματα. Το Μουσείο θα τιμήσει την ήπειρο της Αφρικής με ειδικό μουσικό αφιέρωμα, προβολές μικρών ταινιών και την παρουσίαση οδοιπορικού περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που έγινε το 2010 σε 9 χώρες της ανατολικής Αφρικής από την ελληνική ομάδα Green Project.
Παράλληλα τα παιδιά θα έχουν να διαλέξουν ανάμεσα από 12 εργαστήρια (ανάλογα με την ηλικία τους)  για να παρακολουθήσουν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης (210-8015870 εσωτ. 528, 9.30-14.30).

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ