Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Δήμος Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε

στις

«Μια φορά πήγα στη Σμύρνη»

• Μια παράσταση από την Θεατρική Ομάδα του Μουσικοκινητικού Εργαστηρίου ΑμεΑ του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου
Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε θεατρική παράσταση από τα μέλη του Μουσικοκινητικού Εργαστηρίου ΑμεΑ εκτός εμβέλειας του Δήμου μας. Η Διεπιστημονική Ομάδα του Εργαστηρίου σε συνεργασία με την Διεύθυνση του     Αμαλιείου Οικοτροφείου Θηλέων στο Μαρούσι έδωσε τη δυνατότητα στα μέλη να παρουσιάσουν τη Θεατρική Παράσταση «Μια φορά πήγα στη Σμύρνη».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του «Αμαλιείου» με μεγάλη επιτυχία. Στην παράσταση παρευρέθησαν η Διευθύντρια κ. Μουμουλίδη Αθηνά, το σπουδαστικό και μαθητικό τμήμα του οικοτροφείου καθώς και γονείς και φίλοι του Μουσικοκινητικού Εργαστηρίου.
Την Θεατρική υποστήριξη του έργου επιμελήθηκαν η κ. Καλογεροπούλου Μαρία, Δασκάλα Θεατρικού Παιχνιδιού της ΚΟΙΚΕΔΑΠ και η Διεπιστημονική Ομάδα του Εργαστηρίου : η κ. Καρβέλη Μαρίνα, Κοινωνική Λειτουργός, ο κ. Μούργος  Αποστόλης, καθηγητής Ειδικής Φυσικής Αγωγής, η κ. Καρίπογλου Μαρία, Ψυχολόγος ΜSc, καθώς και η κ. Μαρτίνη Αικατερίνη, ασκούμενη Κοινωνική Λειτουργός από το ΑΤΕΙ Αθήνας.
Η θεατρική παράσταση αποτέλεσε το βιωματικό μέρος από την παρουσίαση που είχε προηγηθεί το Σάββατο 12 Μαρτίου 2011 πάλι στο αμφιθέατρο του «Αμαλιείου « από τον κ. Σιαπέρα Παναγιώτη, Ψυχολόγο PΗd με Θέμα «Το Φάσμα του Αυτισμού και η Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση – Δράσεις του Μουσικοκινητικού Εργαστηρίου ΑμεΑ Αγ. Παρασκευής».
Η  διοργάνωση της εκδήλωσης έγινε στα πλαίσια των ενεργειών της Διεπιστημονικής Ομάδας του Μουσικοκινητικού Εργαστηρίου σχετικά με την αποδοχή της διαφορετικότητας από το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα από τη νεολαία.
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής – Υγείας – Εθελοντισμού – Κοινωνικής Πρόνοιας & Απορρόφησης Πόρων, κ. Κωβαίος – Ντούσκος  Νικόλαος, συνεχάρει τα μέλη του Μουσικοκινητικού Εργαστηρίου και τη Διεπιστημονική Ομάδα για το πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα της πρωτοπόρου αυτής προσπάθειας!

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ